Miroslav Brumerčik promovira Medveščakovu školu hokeja

ZAGREBAČKI Medvjedi ove subote u periodu od 12.00 do 14.00 sati u svom novootvorenom Fan Shopu, u Teslinoj 6, organiziraju promociju škole hokeja te upise novih članova.

Prezentaciju će voditi umirovljeni igrač Medveščakove EBEL momčadi Miroslav Brumerčik koji je preuzeo poziciju glavnog trenera škole hokeja. Trener Brumerčik odgovarat će na sva pitanja o školi hokeja, a bit će organiziran i upis djece.

Medveščakova škola hokeja jedina je hokejska škola u svijetu koja će od ove sezone osim sportskog dijela uključivati i program edukativno-kreativnih radionica za djecu i roditelje u sklopu UNICEF-ove kampanje STOP NASILJU MEĐU DJECOM. Ujedno će i treneri i zaposlenici Medveščakove škole hokeja proći edukaciju na spomenutu temu. Podsjetimo se kako je upravo zagrebački Medveščak jedini hokejski klub na svijetu koji ima titulu sportskog partnera UNICEF-a.

Branič i legenda zagrebačkog Medveščaka Miroslav Brumerčik povukao se neposredno prije početka ove sezone s pozicije igrača EBEL momčadi i prešao na vodeću trenerskih pozicija unutar klupske škole hokeja. Cilj Medveščaka, što ističu u vodstvu kluba od samoga početka, jest stvoriti snažnu školu hokeja iz koje će se stvoriti novi igrački kadar koji hrvatskom hokeju drastično nedostaje. Nesumnjivo je kako će upravo Brumerčik svojim iskustvom i znanjem svakako pridonijeti ostvarenju tog cilja.

Miroslav Brumerčik, slovak s hrvatskom putovnicom, za Medvjede je prvi put zaigrao 2003/2004. u vrijeme kada je bila aktualna Interliga. Tada se u dresu zagrebačkih oklopnika zadržao četiri sezone, da bi ga nakon toga 2007/2008. zamijenio s dresom Banske Bystrice. Ipak, već nakon sezone i pol vratio se iz Slovačke u brlog Medvjeda gdje je ostao sve do danas. Protekle je dvije sezone s četvorkom na leđima bio standarni član Medveščakove EBEL momčadi. Brumerčik je osim u Medveščaku i Banskoj Bystrici igrao i u Zvolenu, Vita Hästenu, Ytong Brnu te SKP Popradu, a tijekom profesionalne karijere skupio je i šest nastupa za hrvatsku reprezentaciju na svjetskim prvenstvima, četiri u Diviziji I i dva u Diviziji II gdje je osvojio zlato (2006/2007) i srebro (2010/2011).

Spomenimo kako je Brumerčik već u prvoj sezoni igranja u regionalnoj ligi EBEL nagrađen posebnom nagradom za najsrčanijeg igrača sezone koju mu je dodjelila navijačka skupina SEKTOR B.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.