Manuel Pamić: Zbog suspenzije HNS-a, mogao bih zaigrati za Češku

MANUEL PAMIĆ, 23-godišnji hrvatski nogometaš koji igra za Spartu Prag, najavio je mogućnost igranja za češku reprezentaciju.

Pamić je nakon dobrih igara u Istri 1961 i Rijeci zaradio transfer najprije u Red Bull, a kasnije, preko Dinama, u Spartu Prag. Ove je sezone s češkim klubom osvojio prvenstvo, a izabran je i u najbolju momčad lige.

Lijevi bek, koji može igrati i u veznom redu, dobro bi došao Slavenu Biliću koji na toj poziciji u reprezentaciji ima najviše problema. Ali Pamić je pod suspenzijom HNS-a zbog duga od 140.000 eura koji treba platiti menadžeru Ivanu Cvjetkoviću. HNS je odbio prigovor Pamićevog odvjetnika u ožujku kao zakašnjeli iako do tada nogometaš nije dobio nikakvu pisanu potvrdu.

"S Cvjetkovićem sam imao ugovor o zastupanju, ali sam ga raskinuo mjesec-dva prije transfera u Salzburg. A imali smo i dogovor da, ako mi Igor Pamić nađe klub, Cvjetković nema ništa od toga. Tako je i bilo, Pamić mi je sredio prelazak u Red Bull, jer je igrao u Austriji, a Cvjetković neopravdano traži novac", ispričao je mladi nogometaš za SN.

"U Salzburgu sam imao ugovor na 120 tisuća eura godišnje, pa ne znam otkud cifra od 140 tisuća eura za menadžera. Rekao sam mu da ne zarađujem toliko i da mu ne mogu to platiti. Rijeka mi je dala 30 posto od transfera, ali nisam uzeo ništa kako bih dobio ispisnicu. Koliko znam, Cvjetkovićev odvjetnik je dopredsjednik HNS-a i zato sam dobio suspenziju", kaže Pamić.

Izbornik Bilić već je imao Pamića na širem popisu, zvao ga je na pripreme za EP, a protiv Lihtenštajna je sjedio na klupi. Pošto niti jednom nije nastupio za hrvatsku A-reprezentaciju, još uvijek ima opciju nastupanja za neku drugu zemlju. U Češkoj mu nedostaje još šest mjeseci kako bi stekao pravo na državljanstvo, a dođe li tada poziv češkog izbornika, Pamić bi se našao pred teškom dvojbom.

"Volim Hrvatsku, ali ako me nastave ignorirati, morat ću početi razmišljati o drugim opcijama. Volio bih igrati na nekom velikom natjecanju", zaključio je Pamić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.