HNL

Iz Dinama došao u Goricu: Žao mi je što nisam uspio u Hajduku

Foto: HNK Gorica

PRED sam početak nove sezone Gorica je dobila novog napadača. Igrač Dinama Deni Jurić stigao je na posudbu.

''Sretan sam što sam potpisao za Goricu, jako dobar klub koji se od ulaska u HNL stabilno drži na sredini tablice. Cilj mi je igrati što više i nadam se da ću pomoći ekipi svojom igrom, golovima i asistencijama'', rekao je Jurić nakon potpisivanja ugovora za službenu stranicu Gorice.

Nakon odlične sezone s 11 postignutih pogodaka u Šibeniku, Jurić je bio zanimljiv Dinamu za koji je potpisao, ali je ostao na posudbi u Šibeniku.

''Cijela ekipa je odradila vrlo dobru sezonu u Šibeniku, puno igrača je potpisalo za bolje klubove, a među njima sam bio i ja. Uzeo me Dinamo, dogovorili smo da ostanem u Šibeniku na posudbi, ali nakon samo tri tjedna sam dobio poziv da se vratim na Maksimir. U Dinamu nisam uspio uhvatiti kontinuitet nakon ozljede koju sam imao, zato ću to pokušati u Gorici ove sezone. U dogovoru s klubom odlučio sam da je Gorica najbolji izbor za mene, ostajem blizu i na oku sam im'', dodao je novi igrač Gorice.

Jurić je u mlađim kategorijama upisao četiri nastupa za U-19 reprezentaciju Hrvatske te je igrao i za U-23 reprezentaciju Australije. Nastupao je još za Sesvete, Hajduk, Solin, Triglav i Rudeš, a prve nogometne korake napravio je u Australiji, gdje je i rođen. 

''Nogomet sam počeo igrati u lokalnom klubu Ramsgate Rams i tamo sam bio do 10. godine kada sam s obitelji preselio u Hrvatsku. Igrao sam u mlađim selekcijama u Sesvetama i Prigorju, nakon toga sam otišao u Hajduk II. Nažalost, u Hajduku se nisam uspio dokazati za prvu momčad pa sam otišao na posudbu u Solin, a zatim sam karijeru nastavio u slovenskom Triglavu. Nakon Slovenije vraćam se u Rudeš, gdje sam odradio dobru sezonu, upisao 17 nastupa, postigao 10 pogodaka i potom potpisao za Šibenik'', rekao je.

Na dresu Gorice ove će sezone nositi broj 9.

''Volim taj broj jer su ga nosili najveći napadači na svijetu i pokušavam ga nositi gdje god je slobodan'', rekao je za kraj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.