Hrvač spasio prijatelja od napada medvjeda: Grizao mi je kosti, škripale su

Foto: YouTube / KSL News

AMERIČKI mediji donose strašnu vijest o napadu medvjeda na dvojicu mladih hrvača. Hrvači Brayden Lowry i Kendell Cummings šetali su s još dvojicom prijatelja (Orrin Jackson, August Harrison) u divljim šumama Wyominga kada ih je iznenada napao grizli.

Dvojica prijatelja su uspjela pobjeći, ali su se hrvači našli u središtu medvjedova napada. Prvo je napao Lowryja, a onda je Cummings priskočio prijatelju u pomoć pa je i on zaradio ozljede od kojih se oporavlja u bolnici, ali je, srećom, dovoljno dobro da već može davati intervjue.

"Nisam htio izgubiti prijatelja. Na njemu je bio veliki medvjed. Mogao sam pobjeći i tako ostati bez prijatelja, ali odlučio sam ga spasiti ili barem pokušati", rekao je Cummings za NBC pa opisao detalje napada:

"Mogao sam čuti kako njegovi zubi udaraju u moju lubanju. Osjetio sam i kako mi je grizao kosti, škripale su. Dozivao sam Lowryja da se uvjerim da je dobro. Tad me medvjed očito čuo i ponovno dohvatio."

Prijatelji im ipak pomogli

Nakon nekoliko minuta borbe, hrvači su uspjeli uplašiti medvjeda koji se nekoliko puta vraćao i napadao. Ipak, bili su teško ozlijeđeni pa nisu mogli tražiti pomoć. Njihovi prijatelji su se vratili i napravili improvizirana nosila kako bi ih odnijeli do prvog mjesta na kojem mogu tražiti pomoć. 

Nakon nekoliko minuta borbe dvojac je uspio uplašiti grizlija koji se nekoliko puta vraćao i napadao, ali na kraju odustao od borbe. Kako su izgubili mnogo krvi i bili teško ozlijeđeni, nisu mogli potražiti pomoć.

Nakon toga su helikopterom prevezeni u bolnicu gdje su obojica hitno operirana. Lowry je dobio šest vijaka u ruci, a Cummings je dobio 60 šavova na glavi nakon čega je podvrgnut plastičnoj operaciji zbog posjekotina na licu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.