EURO Cup

Červar: Malo nam nedostaje kisika, ali sam zadovoljan pobjedom

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u prvom nastupu nakon Europskog prvenstva u siječnju u sklopu EURO Cupa u Osijeku svladala Mađarsku rezultatom 31:27.

Pred praznim tribinama su Hrvatsku s po šest pogodaka predvodili Ivan Martinović i Manuel Štrlek, dok je pet golova dodao Domagoj Duvnjak. Hrvatska je gotovo cijelo vrijeme kontrolirala rezultat, iako je utakmica bila neizvjesna do pet minuta prije kraja.

Igrači su u šest dana zajedno pokazali timski duh

"Malo nam nedostaje kisika, ali sam zadovoljan što smo pobijedili u ovim okolnostima. Drago mi je da smo afirmirali Martinovića. U ovih nekoliko dana su igrači pokazali timski duh i to mi se sviđa", kazao je nakon utakmice izbornik Červar koji je igrače na raspolaganju imao od ponedjeljka.

Protiv Mađarske je testirao i neka nova lica u seniorskoj reprezentaciji, a najviše se istaknuo spomenuti Martinović koji igra za Hannover. On je s juniorskom reprezentacijom Hrvatske prije dvije godine bio svjetski viceprvak u Španjolskoj i najkorisniji igrač turnira, a jedina boljka do sada mu je bila igra u jednom smjeru, odnosno samo u napadu. Ipak, Červar mu je danas dao priliku i u obrani.

Červar od Martinovića želi napraviti i igrača za obranu

"Martinović zapravo ne igra obranu u Hannoveru, ali danas ju je igrao i od njega pokušavamo napraviti igrača za obranu. Drago mi je da se vratio i Pavlović. Igrači su riskirali svojim dolaskom i žao mi je jedino Osječana što nisu mogli vidjeti ovu utakmicu. Ipak, zadovoljan sam što smo nakon Europskog prvenstva nastavili s pobjedama u predvečerje priprema za Svjetsko prvenstvo", zaključio je izbornik, a poslije njega je riječ dobio upravo Martinović.

On je trebao biti i na Europskom prvenstvu u siječnju, ali ga je ozljeda spriječila.

Martinović želi igrati obranu, to nikada nije bilo upitno

"Jako sam sretan što sam se vratio u reprezentaciju i drago mi je da mi je izbornik dao priliku nakon ozljede. Obitelj i prijatelji su bili tu za mene i drago mi je da smo danas pobijedili."

Na tvrdnju da ne igra obranu Martinović je ponudio jako konkretan odgovor.

"Mogu drugi pričati što žele, ali ja ću pokazati što znam na terenu. Ja želim igrati obranu i to nikada nije bilo upitno. Ja ću dati sve od sebe da budem što jači i pomognem momčadi", zaključak je 22-godišnjeg desnog vanjskog.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.