Sat od 700 eura talijanskog brenda oduševio mnoge: "Spektakularan"

Foto: venezianico.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TALIJANSKI brend satova Venezianico nedavno je predstavio novi sat koji je privukao pažnju. Venezianico Redentore Bellanotte ističe se kao spoj elegancije i inovacije. Ovaj sat ne samo da nosi ime po venecijanskoj crkvi već i prenosi duh tog čarobnog grada kroz svoj jedinstven dizajn i majstorsku izradu.

"Prekrasan brojčanik", "Izgleda poput umjetničkog djela. Zaista spektakularno", "Dragulj", "Obožavam ga, remek-djelo je", "Apsolutno prekrasan, izgleda kao da košta nekoliko tisuća eura", "Nevjerojatan", samo su neki od komentara na Instagram profilu brenda ispod objave o ovom satu. 

Brojčanik sata prikazuje proslavu Redentore u Veneciji, koja se održava treće nedjelje u srpnju svake godine, a vatromet je glavna atrakcija. Festival je započeo kao svetkovina na dan Presvetog Otkupitelja u znak zahvalnosti za kraj strašne kuge 1576. godine, koja je odnijela 50.000 života.

Brojčanik dočarava festival

Brojčanik sata uspješno dočarava festival s Markovim trgom u noćnim satima,bazilikom sv. Georgija Maggiore u pozadini i Duždevom palačom s lijeve strane. U središtu prizora ponosno stoji lav sv. Marka simbolizirajući moć Serenissime. Zvjezdana noć obavija prizor stvarajući čarobnu pozadinu za vatromet koji osvjetljava nebo donoseći atmosferu svečanosti i veselja.

Međutim, brojčanik se ističe još jednom posebnom karakteristikom - nije centriran. Ovaj element, obično rezerviran za vrhunske satove, dodaje dašak sofisticiranosti i originalnosti. U ovom slučaju pomaknut brojčanik izrađen je od bijelog sedefa, koji simbolizira Mjesec, i delikatno je uokviren prstenom od poliranog čelika.

Struktura brojčanika je složena

Struktura brojčanika Redentore Bellanotte vrlo je složena i sastoji se od četiri razine. Prva razina prikazuje zvjezdano nebo od aventurina, a zatim slijedi mali brojčanik od sedefa koji nije centriran. Ispod njega nalazi se disk sa satenskim završetkom koji prikazuje vatromet, a pozadina sadrži reljefne prikaze Palazzo Ducale i bazilike sv. Georgija Maggiore, oba obložena rodijem.

Sat utjelovljuje bit Venecije

Ova složena konstrukcija omogućena je korištenjem mikroautomatskog mehanizma promjera samo 17.55 mm, koji je pričvršćen mjedenim prstenom ukrašenim završnim slojem perlage, što je tehnika obrade metala koja stvara finu, sjajnu površinu. Kućište sata s promjerom od 40 mm i debljinom od samo 11.5 mm nudi savršenu ravnotežu između elegancije i praktičnosti.

Brend ističe da Redentore Bellanotte utjelovljuje bit Venecije spajajući tradiciju i ljepotu u bezvremenski simbol. Ovaj sat je posveta umjetnosti i povijesti grada bilježeći čaroliju njegovih zvjezdanih noći i eleganciju njegovih proslava.

Cijena mu je 700 eura

Remen sata ručno je izrađen u Italiji, a izradili su ga obrtnici iz Toskane. Koristeći tradicionalne tehnike, svaki remen izrađen je biljnim štavljenjem, tradicionalnim postupkom obrade kože, što mu daje prirodnu mekoću i iznimnu udobnost na zapešću. Osim kožnog remena, dostupan je i čelični.

Venezianico Redentore Bellanotte može se nabaviti po cijeni od 700 eura s kožnim remenom, dok verzija s čeličnom narukvicom košta 785 eura. Možete ga pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.