"Ne dopuštam svojoj djeci da ih diraju": Evo zašto trebate paziti s testerima

Foto: Pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TESTERI u trgovinama kozmetike vječna su tema razgovora. Dok ih neki koriste isključivo da pogledaju proizvod na ruci, neki ga koriste da ga nanesu na svoje lice i u tome ne vide ništa loše. No, kako mnogi upozoravaju, to može biti i opasno. Tiktoker J.C. Drombrowski (@jc.drombrowski) jedan je od onih koji to dobro znaju.

"Roditelji bi trebali biti svjesniji"

Drombrowski redovito dijeli savjete vezano uz šminku i njegu kože, a u jednom je videu pričao o djeci koja masovno isprobavaju proizvode brenda Drunk Elephant, što ga zabrinjava. "Nedovoljno ljudi priča o tome koliko je to štetno za zdravlje", rekao je. "Hrpa djece na svoje lice trlja prljave ostatke proizvoda koje su dirali drugi ljudi, što je odličan način da dobijete herpes s 10 godina."

Dodao je i kako herpes nipošto nije bezazlen: "Imate ga doživotno. A da ne pričam o stafilokoku i raznim drugim bolestima. I iskreno, mislim da bi roditelji trebali biti svjesniji toga, ali očito nisu."

@jc.dombrowski Not to get on a soapbox about this but also??? 😭💀 this is a great way to spread diseases y’all. #skincare #sephora #health #parenting ♬ original sound - J.C. Dombrowski

"Da ne spominjemo ječmenac i druge infekcije oka", "Nikad nisam koristila tester na licu, mislila sam da je to zdrav razum", "Jednom sam u MAC-u isprobala njihov puder i dobila covid nakon toga. Ne znam je li povezano, ali mislim da jest", "Nikad ne dopuštam svojoj djeci da diraju testere" neki su od komentara na video.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.