MALO je žena koje mogu odoljeti čokoladi. Volimo je toplu, hladnu, mliječnu, s lješnjacima... konzumiramo je u one dane kada nam svi idu na živce, hranimo se njome kada želimo postići osjećaj savršenstva, a čokoladni deserti prvo su što naručujemo gdje god da se nalazimo.
U posudu s čokoladom i vrhnjem dodajte rum, ako niste ljubitelji ruma u mousse možete dodati malo likera od kave ili viskija.
U drugoj posudi izmutite bjelanjke, dodajući im postepeno žlicu po žlicu šećera. Kada ste bjelanjke i šećer zamutili pomješajte ih sa čokoladom i vrhnjem također postepeno. Ovoga puta smjesu lagano pomiješajte žlicom, kako bi mousse ostao prozračan.
Ako želite što nježniji i pjenastiji okus možete izmiksati još jedno vrhnje za kuhanje i nadodati ga u smjesu.
Kada je sve gotovo, budite hrabri i svoju čokoladnu poslasticu na nekoliko sati ostavite u hladnjaku.
Mousse poslužite u zanimljivim zdjelicama, sa puno šlaga i mljevenih badema. Napominjemo kako ovaj recept možete iskušati i sa bijelom čokoladom.