Foto: Pinterest, 123 rf
ZAŠTO bi bacali peciva koja su vam ostala od jučer kad ih možete iskoristiti za doručak koji će oduševiti vaše ukućane?
Ovo ukusno jelo brzo se sprema i ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, a po želji ga možete obogatiti i omiljenim povrćem ili šunkom nasjeckanom na komadiće koje možete staviti u pecivo, ispod jaja.
Još jedan super podatak - ovaj doručak možete spremiti i za samo jednu osobu!
Što vam je potrebno?
- peciva
- jaja
- sol i papar
- kiselo vrhnje
- parmezan i začinsko bilje po želji
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva
2. Odrežite vrh pecivima i u njima izdubite rupe
3. U svaku rupu stavite jedno jaje i začinite ga s malo papra i soli
4. Po želji posipajte s malo parmezana
5. Ubacite u pećnicu na 25 minuta
6. Posljednjih 5 minuta na gornju rešetku u pećnici stavite "kapice" od peciva kako bi i one bile hrskave
7. Izvadite iz pećnice, dodajte žličicu kiselog vrhnja i uživajte!