Da, moguće je! Evo kako možete spriječiti pojavu prištića tijekom mjesečnice

KAO da nije dovoljno to što svakog mjeseca trpimo bolove i moramo razmišljati o mijenjanju tampona, uložaka, pražnjenju čašica... Tu su i prištići!

Ipak, za njih postoji rješenje. Dermatologinja Estee Williams otkrila je nekoliko bitnih stavki koje znatno pomažu u sprječavanju nastanka prištića tijekom mjesečnice. 

Naime, kako kaže Williams, akne i prištići nastaju jer se nakon ovulacije, odnosno dva tjedna prije početka mjesečnice, u tijelu žene smanjuje razina estrogena, a povećava se razina testosterona koji potiče nastanak akni. 

Ono čime se razina i odnos hormona dovode u ravnotežu su oralni kontraceptivi, no kako ističe dermatologinja, oni ne odgovaraju svačijem tijelu i prije nego što se odlučite na njihovo uzimanje trebate se svakako posavjetovati i s dermatologom i ginekologom.

No ono što svatko može učiniti je pripaziti na prehranu dva tjedna prije početka menstruacije. Naime, sve što trebate napraviti je smanjiti unos šećera i ugljikohidrata općenito kako se ne bi poticao rast inzulina i lučenje sebuma koji začepljuje pore. 

Također, savjetuje Williams, trebate biti dosljedne svojoj rutini njege kože te, netom prije menstruacije, napraviti i kemijski piling lica te ne eksperimentirati s novim proizvodima koji bi mogli izazvati nered na vašoj koži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.