Zašto žene izgaraju prije 30-e?

IZGARANJE je psihološki sindrom koji se javlja kao posljedica stresa na poslu. Osim što osjećamo veliku neugodu zbog stresa samog, izgaranje nam može narušiti i osobne odnose, uzrokovati neispavanost, depresiju i anksioznost, prenosi Huffingtonpost.

Larissa Faw, novinarka Forbes magazina, tvrdi kako je pojava "izgaranja" u žena ispod 30 godina života starosti postala uobičajena pojava. Za razliku od žena, muškarci će za vrijeme radnog vremena uzimati 25 posto više pauza i 35 posto vremena u osami za relaksaciju. Kako spriječiti ovakvu pojavu, pročitaj u nastavku:

Neka očekivanja budu realna

Ako si mislila da će ti tvoja diploma iz menadžmenta osigurati posao u Upravi Coca-Cole odmah po završetku faksu onda bi definitivno trebala poraditi na svojim očekivanjima. Svi počinju od dna i polako se penju ljestvicom uspjeha.

Prestani se uspoređivati

Svi mi imamo frendove koji imaju hrpu slobodnih dana, dovoljno novaca za česta putovanja Europom, a naravno tu je i savršen zaručnik, odnosno zaručnica. U redu je osjećati natjecateljsko raspoloženje no zavidjeti drugima na uspjehu i zbog toga patiti neće ti donijeti ništa dobro.

Uzimaj pauze

Ne smatramo kako je neuzimanje pauza glavni razlog "izgaranja" no bitno je svako malo napuniti baterije kako bi mogla dalje koncentrirano obavljati poslove. Popij kavu ili odi u kratku šetnju, štogod ti odgovaralo da razbistriš um.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.