Trebaš razlog za bijeg iz loše veze? Ona deblja!

Foto: Vogue

SVAĐANJE s partnerom ionako je loša stvar, zašto ju dodatno pogoršavati?

Ostajanje u lošoj vezi deblja. Otkrilo je to najnovije istraživanje na Ohio State Universityju, provedeno na 43 bračna para. U takvom odnosu metabolizam se usporava, posebno ako si patila ili još uvijek patiš od depresija.
 
Istraživači su došli do rezultata tako što su bračnim parovima ponudili visokokalorična jela, a zatim ih pojedinačno ispitali o bračnim problemima te snimili svaki razgovor. Kasnije su, osim izrečenog, gledali i znakove poput okretanja očiju.
 
Dok su parovi pričali, istraživači su svakih 20 minuta dolazili mjeriti koliko kalorija su potrošili te uzeti uzorak krvi, za procjenu inzulina i triglicerida. Tako je otkriveno kako neprijateljski nastrojeni parovi troše ko 31 kaloriju manje po satu, od onih koji svog partnera tretiraju s poštovanjem. Također, oni su imali i višu razinu inzulina i triglicerida, koji povećavaju vjerojatnost pretilosti.
 
Podsjećamo, kako se tijekom istraživanja, u obzir uzeo samo jedan obrok, dok odrasli ljudi u prosjeku jedu svakih 4-5 sati te često jedu sa svojim supružnicima. "Obroci pružaju idealnu priliku za svađanje u problematičnom braku, a upravo to neprijateljstvo, još u kombinaciji s depresijom, može imati itekakve štete na vaš metabolizam", zaključili su istraživači.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.