Preselila u Španjolsku i ostvarila san: Zagrebačka instruktorica yoge Karla Tafra postala hit na Instagramu

Foto: Instagram

AKO vam 24-godišnja plavuša Karla Tafra djeluje poznato, neka vam to ne bude čudno - vjerojatno ste je već zamijetili u mjuziklu "Crna Kuća" ili u spotovima brojnih hrvatskih pop zvijezda.

Lijepa instruktorica yoge, profesionalna plesačica i blogerica Elle Sporta u zadnjih godinu dana živi na relaciji Zagreb - Malaga, gdje je došla na ideju za promicanje yoge putem Instagrama - i postala pravi hit!

Karla svaki dan marljivo bilježi svoje omiljene yoga poze i nova dostignuća fotoaparatom, a zahvaljujući njezinoj ljubavi prema putovanjima, često se fotka na atraktivnim lokacijama koje oduševljavaju njezine sljedbenike.



Zanosne fotke brzo su privukle i inspirirale na tisuće sljedbenika iz cijelog svijeta, a vitku Zagrepčanku zamijetili su i brojni proizvođači odjeće za vježbanje koji žele da se fotografira upravo u njihovim tajicama i topovima.

Još važnije - njezin atraktivni Instagram profil zamijetio je i prestižni Elle Sport koji joj je ponudio mjesto blogerice i zaštitnog lica njihove nove kolekcije.

Popričali smo sa simpatičnom plavušom te doznali sve o njezinom uspjehu i planovima za budućnost.

1. Što te najviše privlači kod yoge? Zašto si se odlučila školovati za instruktora?


Kod yoge me najviše privlači način na koji se svaki mišić aktivira, tonira i isteže u isto vrijeme. Odluka o školovanju za instruktora je došla prirodno nakon više godina bavljenja yogom. Shvatila sam da želim druge ljude poučiti njezinim mnogobrojnim dobrobitima i prenijeti im svoje iskustvo.



2. Zašto si se odlučila odseliti van Hrvatske? Planiraš li se vratiti ili bi voljela nastaviti raditi u inozemstvu?

Moj odlazak iz Hrvatske povezan je s mojim zaručnikom koji je u Španjolskoj dobio poslovnu priliku. Ja, kao veliki ljubitelj putovanja prihvatila sam vijest objeručke i veselila se novoj životnoj avanturi. Oduvijek me nešto vuklo van Hrvatske, znala sam da doma ne mogu ostvariti svoj pun potencijal. Zasad ne planiram povratak, ali nikad ne reci nikad. ;)

3. Što ti se najviše sviđa u Malagi?

Malaga me osvojila svojom ljepotom, uvijek toplom i sunčanom klimom, jutarnjim mirisom mora, divnim i pristupačnim ljudima...Više-manje svime! Osjećala sam se kao doma već nakon prvog dana.



4. Kako si došla na ideju da otvoriš Instagram profil posvećen yogi? Jesi li mislila da će postati takav hit?

Na ideju sam došla nakon što sam i sama već neko vrijeme pratila Lauru Sykoru i ostale “popularne” ljubitelje yoge i vidjela kako preko Instagrama mogu doprijeti do više potencijalnih klijenata diljem svijeta i kako se lakše organiziraju workshopovi svugdje po svijetu. Kako zaručnik i ja stalno putujemo, u raznim dijelovima svijeta sad uvijek znamo gdje ćemo otići na sat yoge,a već su me neki i tražili da kad dođem,održim svoj sat u njihovom studiju. Nisam očekivala da će to tako brzo “buknuti”, ali da sam se nadala, jesam.



5. Što bi savjetovala ljudima koji žele promovirati svoj biznis na Instagramu?

Instagram je trenutno jako popularan medij za promociju biznisa jer se pomoću slika ljudima bolje mogu približiti produkti. Smatram da je vrlo bitno održavati vezu sa svojim “followerima”, čitati njihove komentare i slušati ono što govore. Također, treba biti u toku svega što se događa u svijetu i prilagođavati svoj biznis trendovima.

6. Kako skupiti veliku bazu fanova?

Nemam neki poseban način kako to radim. Mislim da je bitno biti ažuran u postovima i aktivan komunikaciji s njima?



7. Do kojih te stvari sve doveo uspješan Instagram profil?

Postala sam Brand Ambassador za mnoge proizvođače odjeće i yoga matove, pisala sam blogove za puno web stranica,a i odradila nekoliko intervjua sa svjetskim časopisima.

8. Kako je došlo do suradnje s Elle Sportom?

Do suradnje s Elle Sportom došlo je nakon što su vidjeli moj Instagram profil i kontaktirali me preko e-maila. Svidjelo im se način na koji prezentiram druge marke odjeće i htjeli su da na neki način budem lice njihove nove kolekcije. Također izrazili su želju da za njih pišem članke koje objavljuju na svojoj internet stranici, a koji će, nakon nekog vremena, bit objavljeni i u tiskanom izdanju.

 

9. Kakvi su tvoji planovi za 2015. godinu?

Prvenstveno planiram završiti nekoliko ispita koji su mi ostali na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a uskoro ću dobiti i diplomu iz nutricionizma koji studiram na američkom Institute for Integrative Nutrition. Radim u marketinškoj agenciji eWonderwall sa sjedištem u Barceloni i uživam u svom poslu, pa mi je u cilju što veći poslovni uspjeh firme. Također, pripremam e-book kuharicu sa zdravom hranom za ljude koji su u fitnessu a često su na putu pa je teško naći balans. Uskoro završavam svoju web stranicu, a u planu je i kreacija vlastite kolekcije yoga tajica. Također tu je još mnogo putovanja, yoga workshopa (koordiniram dva – jedan u Španjolskoj i jedan u Hrvatskoj) i novih projekata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.