Četiri natuknice za žene koje ne vole čistiti

MNOGE žene nisu vične kućanskim poslovima, pogotovo kad se radi o jednom od najmrskijih - čišćenju. Ako nisi baš najurednija osoba, onda znaš koliko je "teško" oprati posuđe ili opeglati hrpu veša koju si "marljivo" puštala da se nakupi i pretvori u cijelo brdo. Kako te ne bi oblijevao hladan znoj kad ti frendovi najave da stižu za 10-ak minuta, probaj usvojiti ovih nekoliko natuknica:

Vremensko ograničenje

Ponekad se čišćenje čini kao proces kojem nema kraja. Taman kad si gotova s brisanjem prašine, shvatiš da je u sudoperu prljava šalica jer si tijekom čišćenja popila kavu kako bi podigla razinu energije. Da se čišćenje ne bi nepotrebno razvuklo na cijeli dan, postavi si vremensko ograničenje od 2-3 sata, ili koliko god smatraš da je potrebno, tj. prihvatljivo.

Podijeli posao na nekoliko manjih dijelova

Umjesto da na popis stvari koje trebaš napraviti staviš nešto poput: "Počisti spavaću sobu", svoj popis učini nešto detaljnijim, primjerice: "Presvuci krevet, pobriši prašinu sa noćnih ormarića, pometi pod". Križanjem hrpe stvari koje si napravila, osjećat ćeš se motiviranije i produktivnije nego inače.

Multitasking

Čišćenje nije jedan od onih poslova koji zahtijevaju tvoju punu koncentraciju pa se stoga slobodno prihvati telefoniranja prilikom pranja suđa ili brisanja prašine. Budući da je to dosadan dnevni posao, učini ga zabavnim. Također, sad je pravo vrijeme da preslušaš onaj album koji ti u datoteci s mjuzom stoji već dulje vrijeme.

Nagrada

Da, možda je čisti stan nagrada sama po sebi, no zašto si nakon iscrpnog čišćenja ne bi priuštila toplu kupku i čašu vina kako bi se što bolje opustila. Zbog luksuznog tretmana i zadovoljstva čistim domom, sljedeći put ti paljenje usisavača neće predstavljati problem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.