ČINJENICA je da određena hrana može poboljšati pamćenje i koncentraciju. U mnogim potragama za preparatima i analizama različitih namirnica koje bi mogle poboljšati pamćenje i učiniti ga zavidnim, nailazimo na popis onih koje ga navodno poboljšavaju. Pored brokule, ružmarina, jaja, šipka, lososa, tunjevine, zelenog te crnog čaja, soje i još mnogih drugih, na jednom od prvih mjesta nalaze se i borovnice.
Borovnica, sitni plod zanimljive plave boje sadrži veliki potencijal kao namirnica koja pozitivno utječe na funkciju pamćenja i čini nas pametnijima. One su jedna od mnogih namirnica koje obiluju fitokemikalijama te mogu usporiti gubitak ili pak pospješiti pamćenje.
Smatra se da je za takvo njihovo djelovanje zaslužna visoka razina flavonoida, posebno antocijana i flavanola.
Budeš li kombinirala "hranu za mozak" sa tjelovježbom, sigurno ćeš se osjećati bolje i poboljšati svoje mentalne sposobnosti.