DRAGE naše kuharice, stiže nam sve ljepše vrijeme, pa smo vam za ovu subotu odlučile pripremiti nešto laganiju kuhinju.
Na meniju su špageti s dagnjama, a za desert se počastite laganim kolačem od sira i keksa s preljevom od borovnice. Dobar tek!
Potrebno:
30 dkg integralnih špageta
30 dkg očišćenih dagnji
0,5 dcl maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
3 žumanjka
2,5 dcl vrhnja
kora jabuke
1 dcl bijelog vina
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite češnjak, sitno narezanu koru jabuke i dagnje. Podlijte vinom i pirjajte dok vino ne ishlapi. Za to vrijeme skuhajte špagete te ih dodajte dagnjama i dobro promiješajte. Maknite s vatre i dodajte žumanjke i vrhnje te dobro promiješajte. Po želji posolite, popaprite i dodajte peršina.
Kolač od keksa i sira
Potrebno:
Kolač od keksa i sira
500 g svježeg sira
5 žlica šećera u prahu
1 žlica vanilin šećera
250 ml slatkog vrhnja
petit keks
preljev od borovnice
Priprema:
Umutite odvojeno slatko vrhnje i sir sa šećerom, zatim sjedinite sve skupa i dobro izmiksajte. U mlijeko namočite kekse te napravite prvi red podloge i na njega nanesite kremu u tankom sloju. Složite keks, kremu, keks a na jedan sloj stavite preljev od borovnice. Slažite kolač dok ne potrošite kremu. Završite s keksom i ukrasite šlagom i preljevom od borovnice.
Pssst! Ana nosi samo najbolje iz kolekcije Lisca.