Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile dva brza recepta za slatki i slani nabujak. Souffle možete pripremiti ako organizirate fine večere ili druženja s prijateljima, u svakom slučaju, nije jelo koje imate prilike jesti svaki dan a vrlo ga je jednostavno napraviti. Slani souffle napravite od piletine, a slatki naravno- od čokolade! Dobar tek!
Potrebno:
1 pileći file (150-200g)
2 jaja
180-200 ml mlijeka
par kapljica ulja za posudice
Priprema:
Piletinu narežite, posolite, popaprite i začinite. Umutite jaja tako da posebno umutite bjelanjak i žumanjak. Zagrijano mlijeko uz brzo miješanje dodajte žumanjku a zatim umiješajte i meso.Od bjelanjaka napravite snijeg te ga pažljivo i lagano umiješajte u prvu smjesu. Souffle ulijte u posudice koje ste premazali uljem te ga stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta.
Slatki čokoladni souffle
Potrebno:
200 g čokolade po želji
150 g margarina
6 jaja
175 g šećera
125 g brašna
naranča
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Čokoladu otopite na maslacu. Jajima dodajte otopljenu čokoladu i brašno te sve skupa izmiksajte par minuta dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pripremljenu masu ulijte u šalice premazane margarinom i dodajte po želji koricu od naranče. Stavite šalice u pećnicu na 180 C, 8-12 minuta. Poslužite vruće.
Pssst! Ana na fotki nosi neodoljivi kompletić i ogrtač iz kolekcije s potpisom Cheek by Lisca: grudnjak 199 kn, ogrtač s kapuljačom 372 kn.