Anina seksi kuhinja: Rižoto s limunom i slatko iznenađenje

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile jako zanimljiv meni. Za glavno jelo odabrale smo neobičan rižoto s limunom i sirom a za desert omiljenu poslasticu iz djetinjstva,Čokolino u kombinaciji s višnjama. Dobar tek!


Rižoto od limuna

Potrebno:

 350 g riže (Arborio)

 2 poriluka

 1 limun

 1 žlica maslinovog ulja

 žlica maslaca

 2 žlice parmezana

 2 žlice sira tipa Philadelphia

temeljca po potrebi

Priprema:

Poriluk tanko narežite i prepržite ga na maslacu i maslinovom ulju. Dodajte  rižu i miješajte dok ne postane staklasta. Dodajte sok od jednog limuna i pričekajte da ga riža upije. Nastavite kuhati rižu stalno miješajući i polako dodajući kipući temeljac. Kad je riža kuhana dodajte koricu limuna, Philadelphiju i parmezan. Poklopite i pustiti da odstoji par minuta te poslužite toplo uz zelenu salatu.

Čokolino desert

Potrebno:

100 g višanja

1 vanilin šećer

1 žličica šećera

80 ml vode

300 ml mlijeka

7 žlica Čokolina

Priprema:

Kratko prokuhajte vodu, šećer i vanilin šećer. Višnje operite i odstranite im koštice te ih skupa sa šećerom i vodom kuhajte par minuta.dodajte. Dobivenu smjesu usitnite u električnoj sjeckalici i ohladite. U posudu ulijte prokuhano i ohlađeno mlijeko pa umiješajte Čokolino. Na dno zdjelice ili čaše stavite malo Čokolina pa ga prelijte žlicom umaka od višanja te nastavite slagati slojeve dok ne dođete do vrha. Ukrasite i poslužite.

Pstt! Ana nosi prekrasni Liscin badić Pescara (cijena 484 kn)!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.