Anina seksi kuhinja: Recepti s whiskeyem koji će ga oboriti s nogu

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo u kuhinji koristile velike količine whiskeyja, a nešto od toga smo stavile i u jelo. Samo se šalimo, nemojte zamišljati pijanu redakciju Rougea, mi naravno mislimo na naše nove recepte koje smo za vas pripremile. Za glavno jelo izabrale smo teleće odreske s finim umakom koji smo upotpunile specifičnim okusom whiskeya u jelu, a za desert ukusnu cappuccino kremu s čokoladom uz dodatak whiskeya. Ako ste ljubiteljice ovakvih okusa, svakako isprobajte naše recepte.

Odresci u whiskey umaku

Potrebno:

6 telećih odrezaka
1 luk, sitno nasjeckan
250 g šampinjona
50 ml whiskeya
100 ml temeljca (kokošjeg ili goveđeg)
kadulja, đumbir, crvena paprika

Priprema:

Odreske začinite crvenom paprikom, kaduljom i đumbirom, posolite ih i popaprite te popržite na tavi, dvije minute sa svake strane. Izvadite ih i poklopite da ostanu topli. Na tavi kratko ispržite sitno nasjeckan luk i na ploške narezane šampinjone. Dodajte whiskey i temeljac te pirjajte pet minuta. U tavu vratite odreske te sve skupa još kratko popecite. Odreske s whiskey umakom poslužite uz prilog po želji.

Čokoladni Whiskey Cappuccino

Potrebno:

10 dag čokolade za kuhanje
0,5 l whiskeya
2 dl mlijeka
3 dl slatkog vrhnja
2 dl svježe kuhane kave
2-3 žlice šećera
2 vanilin šećera
0,5 l whiskeya

Priprema:

Skuhajte kavu i pustite da se ohladi. U drugoj posudi zagrijte mlijeko, slatko vrhnje, čokoladu, te vanilin i običan šećer. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne počne kuhati. U čokoladu pažljivo ulijte kavu pazeći da vam ne upadne niti malo taloga. Dobro promiješajte i pustite da se ohladi. Kada se smjesa potpuno ohladi polako ulijte whiskey i nastavite miješati dok tekućina ne postane glatka i kremasta. Ukrasite šlagom i poslužite odmah ili ulijte u boce te ostavite u hladnjaku najmanje tjedan dana kako bi dobili fini irski liker.

Psst! Ana na ovoj opasnoj fotki nosi neodoljivi komplet iz Liscine linije Nicole (korzet 380 kn, gaćice 137 kn)!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.