Proljetni prijedlog za zdrav ručak: Rižot s kozicama i rajčicama

Foto: 123rf

NAKON dugih zimskih mjeseci, vrijeme je da konzumiramo laganiju hranu koja će nam pružiti obilje nutritivnih vrijednosti i pomoći nam u skidanju viška kilograma nakupljenih preko zime.

PRIPREMA (za 2 osobe)

1. Popržite kozice (500 g svježih kozica) na maslinovu ulju na jakoj vatri 1-2 minute sa svake strane te dodajte sol i papar.

2. Uklonite kozice pa na istom ulju pirjajte luk. Možete dodati malo vode.

3. Dodajte poriluk, oguljenu nasjeckanu rajčicu i usitnjeni češnjak. Sve to pirjajte minutu i dodajte slatku papriku, timijan, čili i limun.

4. Ubacite rižu u tavu, dodajte vodu i peršin. Potom ubacite tikvice te kuhajte dok se riža ne skuha, često miješajući. Dodajte još začina po potrebi.

5. Zadnjih pola minute ubacite kozice da se opet malo zagriju. Pospite peršinom i poslužite.

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.