Ova će priča izliječiti svaku umornu mamu

Foto: Instagram

ŠTO u konačnici znači biti majka.... To je za one hrabre, najhrabrije, one najjače među nama, ali i one najslabije.

"Večeras, nakon dugog, iscrpljujućeg vikenda, putovanja, pakiranja, druženja, plivanja i brige oko djece osjećam se doslovno pregaženom. Umorna, kao i uvijek. Priznajem to. Umorna sam konstantno. Umorna sam i prije nego se krenem dodatno umarati. Toliko umorna da više ni sama sebe ne mogu slušati kako to stalno ponavljam, ali ovu večer jednostavno nisam mogla prešutjeti svoje stanje. Tako sam si uspjela ukrasti malo vremena za sebe - sama u kupaonici, sama u kadi umirujuće, tople vode dok je suprug ostao djecu spremiti na spavanje. 

Taman sam se krenula opuštati. Topla kupka, mirisni mjehurići i ja - pod kapcima rezimirajući vikend koji je iza nas. Minuta, dvije prije jauka i plakanja koji su stizali iz spavaće sobe. Naš trogodišnjak. Dijete s kojim ozbiljan razgovor još uvijek ne vrijedi mnogo jer jauče iz petnih žila.

Odluka je pala instinktivno. Izlazim iz kade i sva mokra jurim prema izvoru jaukanja. Naš trogodišnjak, dijete s posebnim potrebama, jauče jer nije mogao naći svoju mamu. Iako je tata tu. Tata je isto tako uvijek tu. 

A jauci - tko zna iz kojeg razloga i što je u tom trenutku uopće trebao od svoje mame. Uzela sam ga k sebi i nastavila gdje je tata stao, navukla mu pelenu i obukla pidžamu razmišljajući što svakome od nas znači biti mama." 

"Jer biti mama znači upravo to - ostaviti sve što je vama važno, napustiti kadu tople vode u koju ste netom uronili, samo zato da vidite zašto dijete plače. Biti mama znači automatski ostaviti sve svoje planove samo da budete uz dijete kada vas ono treba. Biti mama znači da ste umorni od svega, da ste bili umorni i prije, te da ćete svakako biti umorni dok god vas vaša djeca trebaju.
Biti majka ne znači da ćete za sve što napravite dobiti pohvalu, da će vas netko tetošiti samo zato što ste mama i zato što ste umorni. Biti mama znači da nećete raditi za plaću, da će vam količina posla svakodnevno zadavati glavobolje, a beneficija na koju imate pravo ponekad će biti tek otužni osmijeh vašeg djeteta nakon što se netom ispovraćao po vama. Ali to znači biti mama i ma kako umorne bile, ma kako strgane bile, mi mame jednostavno ne možemo reći da postoji ljepši osjećaj od toga. Biti mama. Sa svime što taj pojam nosi", napisala je na svom blogu majka četvero djece i odagnala umor s naših majčinskih misli. Jer kada ste na kraju dana toliko umorni od svega, to samo znači da ste još jedan dan bili tu - sa svojom djecom i za svoju djecu. Biti mama je posao koji će svaka od nas uvijek raditi najbolje što zna i umije. I ona hrabra i ona jaka, baš kao i ona manje hrabra i manje jaka.

  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.