Često odustanemo od pravljenja limunade kada pomislimo na kapljice limunovog soka koji pršti na sve strane. Teško ga je zadržati u cjediljki, a veći nered nastaje kada ga cijedimo prstima.
Neugodni okus sjemenki i njihova tvrdoća kvare uživanje u osvježavajućem piću, ali su se ljudi dosjetili kako nadmudriti majku prirodu. Postoji metoda koja olakšava postupak pa brisanje ljepljivog soka s kuhinjskih površina postaje prošlost.
Pravilno cijeđenje limuna odvija se u pet jednostavnih koraka.
1. Operite limune
Na prvi se pogled čini da je nepotrebno, ali shvatit ćete da je najbitnija faza kada vidite kako metoda funkcionira.
2 . Izrežite plod po sredini
Potrudite se to napraviti oštrim nožem jer će samo tako biti djelotvorno i spasiti vas dodatnog čišćenja.
3. Izvadite sjemenke
To možete učiniti prstima, a najbolje će poslužiti oštrica noža. Ako vidite da je neka sjemenka nedostupna jer se nalazi previše duboko, ne oklijevajte je izbaciti van.
4. Postavite limun tako da kora bude s donje strane
Ovo je ključni trenutak. Milijuni ljudi širom svijeta cijede plod limuna tako što sok curi na strani koja je izrezana. Upravo to čini da sjemenke padnu u čašu ili završe u ukusnoj salati ili jelu.
5. Prstima ga pritisnite, ali ne previše jako
Sada vidimo koliko je važno oprati limun prije upotrebe. Kada pritisnete plod, sok će se slijevati niz koricu izravno u čašu ili posudu. Ako se pojave sjemenke iz unutrašnjosti ploda, ostat će na limunovoj kori. Potrudite se da ne završe u čaši tako što ćete ih zadržati prstima. Potom nastavite cijediti sok dok posljednja kap ne iziđe iz ploda, piše Men's Health.