Foto: Shutterstock
OVAJ vrlo jednostavan recept oduševit će ukućane i vratiti im energiju. Možete ga pripremati svježeg ili iskoristiti preostale palačinke od prethodnog dana. Također, složene i napunjene palačinke moguće je zamrznuti te nakon odmrzavanja ubaciti u pećnicu i večera je vrlo brzo gotova.
Sastojci:
400 g ricotta sira (ili svježeg sira po izboru)
200 g svježeg špinata
10 palačinki
300 ml pasirane rajčice
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
Špinat blanširajte 5 minuta i potom dobro osušite i nasjeckajte.
Izmiješajte sir i špinat i posolite.
Rasporedite smjesu preko palačinki i motajte ih na klasičan način.
Palačinke slažite u vatrostalnu posudu.
Prelijte pasiranom rajčicom.
Pecite u pećnici 15 minuta.
Ukoliko želite, pred kraj pečenja možete preko palačinki naribati malo sira.
Poslužite toplo!