Jesen na tanjuru

Foto: Shutterstock

S DOLASKOM jeseni pojavile su se i prekrasne bundeve. U svojim različitim oblicima, bojama i okusima savršena su namirnica za one maštovite. Bundeva će obogatiti svaki obrok, bez obzira radilo se o kašici za vašu bebu, doručku, ručku, večeri ili desertu. Ukoliko niste ljubitelj bundeva, dajte im još jednu priliku, nećete požaliti.
 
Kašica od bundeve svidjet će se svakoj bebi. Prirodna slatkoća čini tikvu primamljivom i malima i velikima. Dovoljno je bundevu skuhati ili ispeći, izgnječiti vilicom ili usitniti u blenderu. Naravno, pobrinite se da bundeva bude iz ekološkog uzgoja. Od bundeve možete pripremati guste juhe, dodavati ju u variva, a poslužit će i kao odlična zamjena mesu u jelima poput lazanja i raznih vrsta složenaca.
 
Bundevu možete i popiti. Dodajte kuhanu bundevu i sjemenke bundeve u voćne sokove i smoothie-je i poslužit će kao vrlo zdrav doručak sa niskom kalorijskom vrijednosti koji će vas dugo držati sitima.
Jeste li koristili bundevu kao prilog? Izrežite ju na kockice, začinite i pecite u pećnici na masnom papiru i poslužite uz meso umjesto krumpira. Bundevu također možete dodati prilikom pripreme palente. Bundeva će dati prekrasnu narančastu boju ovom ukusnom prilogu. Ovu poznatu jesensku namirnicu možete koristiti i u priremi slastica, dodavati u biskvite, pripremati kreme i pudinge i slatke ili slane savijače.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.