POČEO je veganuary, u prijevodu veganski siječanj. Dok se mnogi još kolebaju oko veganske prehrane, uvjereni da je monotona, oni koji su je prihvatili znaju koliko raznolika može biti iako u njoj nema namirnica životinjskog podrijetla.
Ako planirate promijeniti način prehrane nakon blagdana, možda biste trebali razmisliti o veganskom režimu. Kako bismo vam dokazali da veganska prehrana nije siromašna i monotona, narednih dana donijet ćemo vam nekoliko veganskih recepata.
Započet ćemo s veganskim makaronima sa sirom.
Sastojci:
80 grama namaza bez mlijeka
100g brašna
600ml sojinog mlijeka, nezaslađenog
4 žličice kvasca natopljenog vodom
1 žličica senfa u prahu
crni papar
1 prstohvat soli
300g makarona
svježi luk
Priprema:
Kuhajte tjesteninu sve dok ne postane al dente. Dodajte namaz bez mlijeka u lonac, dodajte brašno i lagano promiješajte. Nastat će kvrgava smjesa, ali ne brinite.
Dodajte malo sojina mlijeka, cijelo vrijeme miješajući. Trebat će vam više vremena s nemliječnim namazom nego s maslacem, ali ne odustajte. Na kraju ćete dobiti glatku smjesu.
Dodajte senf i kvasac te dobro promiješajte. Začinite soli i paprom.
Ocijedite tjesteninu i pomiješajte s umakom.
Makarone pospite vlascem i poslužite.