Foto: Press
PLANIRATE li otvoriti svoj restoran ili pak unaprijediti poslovanje postojećeg? Uvijek ste željeli ići dalje, ali nije bilo mogućnosti?
Za vođenje uspješnog restorana ili odjela hrane i pića, za upravljanje gastronomskom ponudom nije dovoljno znati pripremati odlična jela, već je potrebno imati i menadžerska znanja, kako bi se gastronomskom ponudom moglo upravljati na adekvatan način. Kako osmisliti novi menu, upravljati osobljem u kuhinji, procesom nabave hrane te dekorirati jela samo je mali dio kreativnog procesa koji spada pod domenu kuhinjskog menadžmenta, a kojeg često ni sami nismo svjesni.
Upravo ova menadžerska znanja i vještine mogu značiti razliku između uspješnog i neuspješnog ugostiteljskog objekta. Zato studij Gastronomije na Visokoj školi Aspira uči studente kako stvarati, ali i kako upravljati stvorenim. Na studiju je naglasak stavljen na praksu, stoga studenti, osim praktične nastave u praktikumu na prve dvije godine studija, na trećoj godini imaju cijeli jedan semestar posvećen isključivo stručnoj praksi. Također, na posljednjoj godini studija studenti odlaze na studijsko gastro putovanje u Italiju gdje u prestižnom i nagrađivanom restoranu uče od vrhunskih stručnjaka.
Zato studij Gastronomije na Visokoj školi Aspira uči studente kako stvarati, ali i kako upravljati stvorenim. Kroz modernu nastavu i aktivni rad studenti će vježbati i učiti od uglednih svjetskih šefova, među kojima su i nositelji Michelinove zvjezdice Vicenzo Guarino i Silvio Battistoni te osnivačica i urednica američkog časopisa Gastronomica Darra Goldstein. Praksa se izvodi u najboljim hrvatskim te međunarodnim restoranima gdje studenti stječu konkretna znanja i vještine primjenjive na tržištu rada. Također, studenti će kroz modernu nastavu aktivno raditi, vježbati i učiti od mnogih hrvatskih glednih chefova, među kojima su Andrej Barbieri, Nikola Eterović, Denis Galić, Dino Galvagno, Mate Janković, Antun Nišević, Michael Noß, Branko Ognjenović, Ivan Pažanin, Zdravko Perić, Braco Sanjin, Zdravko Tomšić, Denis Zembo, Hrvoje Zirojević itd. Također, učiti će i od nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića i Željka Bročilovića Carlosa, barmena Jure Vojkovića, bariste Tomislava Mrdeže, slastičarke Marije Gudelj te Tonća Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju. Studenti imaju i mogućnost nakon završetka studija i stjecanja diplome prvostupnika međunarodnog menadžmenta u gastronomiji nastaviti studij na Culinary Art Academy Switzerland i u samo dva dodatna semestra nastave i stručnu praksu steći i švicarsku diplomu.
Predstavljanje međunarodnog studija Gastronomije će se održati u srijedu 14. rujna u 11:00 sati u splitskom hotelu Park, gdje će nakon svečanosti biti organiziran okrugli stol na temu: „Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja“ te cooking show sa Aspirinom studentima mentorima Hrvojem Zirojevićem, Bracom Sanjinom i Michael Knoßom. Podršku svečanosti će pružiti i ostali chefovi mentori. Svoje umijeće će pokazati i sommelieri Siniša Koceić i Željko Bročilović Carlos, barmen Jure Vojković te slastičarka Marija Gudelj.
Radi ograničenog broja mjesta, svoj dolazak je potrebno potvrditi na info@aspira.hr .
Više o studiju potražite na : www.studij-gastronomije.com
Prijemni postupak: 09. rujna 2016.
Aspira – studiraj srcem!