NAKON piletine koju ste, vjerujemo, već isprobali, vrijeme je za pomalo neobičan spoj koji će vas oduševiti.
Poznati hrvatski chef Hrvoje Zirojević donosi vam recept za domaće njoke punjene kozicama i pancetom.
Za pripremu ove poslastice potrebno vam je svega 45 minuta, a kako to izgleda pogledajte u videu.
Sastojci:
- 400 g kuhanog krumpira
- 70 g glatkog brašna
- 50 g oštrog brašna
- 3 žumanjka
- 100 g maslaca
- 10 g soli
- 2 g papra
- 2 g muškatnog oraščića
- 250 g repova kozica
- 60 g pancete
- 15 g kosanog češnjaka
- 5 g kosanog peršina
- 0,5 dcl bijelog vina
- 1,5 dcl riblje juhe/temeljca
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- 20 g grana padano sira
Priprema
- Od kuhanog krumpira, brašna (glatkog i oštrog), žumanjaka, otopljenog maslaca te soli i muškatnog oraščića umijesite tijesto za njoke. Tijesto izradite do željene tvrdoće, ali ne pretjerujte s brašnom kako vam tijesto ne bi bilo prežilavo.
- Od dobivenog tijesta izradite deblje zmijice koje kasnije isijecite na deblje njoke 3x3 cm te ih prstima formirajte u oblik pravokutnika. Pravokutnik punite jednim repom od kozice i komadićem pancete te ih zamotajte u valjak. Gotove njoke kuhajte u uzavreloj slanoj vodi 3-4 minute.
- U međuvremenu pripremite umak. U prigodnoj tavi na maslinovom ulju pirjajte češnjak, peršin i repove kozica, podlijte bijelim vinom i začinite. U momentu kada vino ishlapi, dodajte riblju juhu ili temeljac te u tom trenutku dodajte i kuhane njoke u umak i sve završite maslacem.
- Gotove njoke servirajte u željenu zdjelu i posipajte s listićima sira grana padano.
Dobar tek!
Sadržaj donosi Index u suradnji s Plodinama te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.