Mjere štednje HTV-a: Smanjivanje "zvjezdanih" honorara i plaća

MJERE štednje zahvatile su i javnu televiziju, a pored smanjivanja plaća djelatnicima za 10 posto te rukovoditeljima do 15 posto, Ravnateljstvo HRT-a je iznijelo je i prijedlog koji će najviše pogoditi najistaknutija imena HTV-a, javlja Slobodna Dalmacija. Aleksandar Stanković, Zoran Šprajc, Tončica Čeljuska, Majda Mikulandra, Joško Martinović, Branimir Bilić, Ivan Blažičko i Goran Milić zvijezde su HTV-a koje imaju posebne, tajne ugovore te plaće od od 18 do 30 tisuća kuna. Njihovi honorari, predviđeni ugovorima rezat će se u svrhu smanjivanja troškova televizije.

S jedne strane štednja, s druge nova zapošljavanja

Na udaru nezadovoljnih HTV-ovaca našli su se i Barbara Kolar i Duško Ćurlić koji, kako kažu, po jednoj emisiji znaju zaraditi cijelu plaću "običnog" djelatnika HTV-a, a i Tarik Filipović mjesečno zaradi oko 30 tisuća kuna. Ukidanje posebnih ugovora te smanjivanje "zvjezdanih" honorara upola, podržavaju sindikalisti i djelatnici HTV-a, ali se boje kako bi Ravnateljstvo moglo odustati od revizije pod pritiskom najeksponiranijih imena.

Istovremeno, Ravnateljstvo Televizije je na visoke funkcije, koje povlače i unosne plaće, zaposlilo dvoje novih direktora i jednog savjetnika, a kako naglašavaju u Slobodnoj Dalmaciji, ni jedan od njih nema televizijskog iskustva. Među njima je Leonardo Blažević koji je zauzeo mjesto "savjetnika za analizu medija i ispitivanje tržišta HTV-a", iako njegov službeni životopis ne sadrži nikakvo televizijsko iskustvo, ali je radio u Naklade Ljevak, tvrtki bivšeg predsjednika Vijeća HRT-a Zdenka Ljevaka, današnjeg šefa Agencije za elektroničke medije. Drugo dvoje su Sabina Škrtić koja je zaposlena kao direktorica ljudskih resursa te Hrvoje Maljak koji je postao voditelj marketinga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.