Zima sa sobom donosi mračne i hladne dane, no ima i jednu veliku prednost - zima je ujedno i sezona vruće čokolade. Malo što se može mjeriti s uživanjem u toploj šalici ovog napitka na kauču ili na božićnom sajmu. A da bi vaša domaća vruća čokolada bila još bolja, osnivač britanskog lanca kafića Knoops Jens Knoop otkrio je nekoliko sastojaka iz smočnice koji će je podići na novu razinu, piše Daily Mail.
Gotovo svatko ima malo mljevenog cimeta na polici sa začinima. Knoop kaže da je ovo fantastičan dodatak vrućoj čokoladi, pa idući put kada budete radili vruću čokoladu, cimet nikako nemojte izostaviti.
Čili i čokolada kombinacija su koja možda zvuči neobično, ali samo dok je ne probate. Knoop predlaže da dodate malo čilija za početak, no ključno je ne pretjerati. "Počnite s malim prstohvatom i pustite da se okus razvije dok zagrijavate svoju vruću čokoladu", savjetuje on.
Naranče su nezaobilazne u blagdansko doba, a njihova korica može transformirati vaš napitak. "Svi kod kuće imaju naranče oko Božića", izjavljuje Knoop. "Zašto ne biste upotrijebili malo sitno naribane korice i dodali je u vruću čokoladu?"
Još jedan začin koji se vjerojatno skriva u vašoj kuhinji. "Potrebno je samo nekoliko mahuna kardamoma da začinite svoju vruću čokoladu i dodate joj egzotične okuse", kaže Knoop.
Zvjezdasti anis je savršen izbor za dodati u vruću čokoladu. "Dodajte egzotičan twist. Razlomite mahunu i pustite da se okusi razviju. Procijedite i uživajte", kaže Knoop.
Iako tehnički nije začin iz smočnice, tučeno vrhnje u hladnjaku tijekom blagdana mnogima je neizostavno. Knoop ga opisuje kao "završni dodir koji izaziva osmijeh na svačijem licu". Predlaže da vrhnje aromatizirate s nekoliko kapi vanilije kako bi bilo još posebnije.