Cijelo smo vrijeme tortu rezali pogrešnim nožem, s ovim to ide kao od šale

Foto: Shutterstock

Nakon što ste pažljivo izmjerili sastojke, ispekli biskvit i ukrasili tortu omiljenom glazurom, preostaje samo jedan, ali ključan korak - rezanje. Iako se čini jednostavnim, upravo taj dio može pretvoriti vaše remek-djelo u zbrku. Srećom, postoje trikovi profesionalaca pomoću kojih ćete uvijek dobiti savršene, uredne kriške, a sve uz alate koje vjerojatno već imate kod kuće, piše Simply Recipes.

Prema slastičarki Natashi Pickowicz, tajna je u dugačkom i oštrom nazubljenom nožu, poznatijem kao nož za kruh. Pickowicz objašnjava kako nježno piljenje nazubljenim nožem sprječava sabijanje osjetljivih slojeva torte, što se lako može dogoditi ako koristite običan kuhinjski nož s ravnom oštricom. Uz nož, dobro će vam doći i lopatica za tortu ili veća špatula kako biste krišku lakše prebacili na tanjur.

Kako pravilno narezati tortu?

Ako nemate mirnu ruku, Pickowicz savjetuje da prvo napravite vodilju. "Možete zarezati ili nježno urezati vanjski dio torte nožem prije nego što krenete do kraja", kaže ona. "Uvijek režite krišku torte dominantnom rukom, a drugom rukom 'uhvatite' ili poduprite krišku, pogotovo ako je to visoka torta s mnogo slojeva."

Koristeći nazubljeni nož, nježno prođite kroz sve slojeve torte sve do dna, a zatim krišku prebacite na tanjur. Ista metoda primjenjiva je bez obzira na to režete li visoku tortu, kuglof ili kolač iz lima za pečenje.

Torte s kremastim punjenjima neizbježno će ostaviti trag na nožu. Kako biste izbjegli prenošenje ostataka na iduću krišku, ključno je obrisati nož nakon svakog reza. Za posebno uredan izgled, Pickowicz savjetuje da oštricu noža stavite pod vruću vodu i zatim je obrišete do suha neposredno prije rezanja. Ovaj je savjet posebno koristan za torte s punjenjem od džema, kreme ili za čokoladne torte bez brašna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.