Jeste probali ovakvu musaku? Puno je jednostavnija - i svi ju vole

Foto: Shutterstock

Musaka je klasik kojem se uvijek rado vraćamo, a verzija s kremastim pire krumpirom umjesto klasičnih ploški donosi posebnu dozu utjehe i bogatstva okusa. Ovo jelo savršen je izbor za obiteljski ručak jer spaja sočno mljeveno meso s mekoćom krumpira u slojevitu rapsodiju koja jednostavno ne može biti loša. Brza i jednostavna za pripremu, ova musaka će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Sastojci

  • krumpir
  • mljeveno meso
  • mlijeko
  • luk
  • kiselo vrhnje
  • maslac
  • jaje
  • sol, papar po ukusu

Priprema

Krumpir ogulite, narežite i skuhajte u posoljenoj vodi. Od kuhanog krumpira, toplog mlijeka i maslaca izradite pire. Začinite po želji solju i paprom. Dok se krumpir kuha, luk očistite i sitno nasjeckajte. U tavi na malo ulja pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso i pirjajte 20-25 minuta, dok ne ispari tekućina. Začinite po ukusu.

Na dno namašćene posude za pečenje stavite polovicu pire krumpira. Preko krumpira rasporedite smjesu s mljevenim mesom te sve pokrijte drugim dijelom pirea i poravnajte. U posudi pjenjačom pomiješajte kiselo vrhnje i jaje. Dobivenu smjesu prelijte preko gornjeg sloja krumpira.

Musaku stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 20 minuta, odnosno dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.