Začinite si večer ukusnim i zdravim jesenskim popečcima od karfiola

Foto: 123rf

VIŠE nemate ideje što kuhati da bude zdravo, ukusno, jednostavno i novo? I da bude sezonsko? 

Karfiol je često zanemarena namirnica, no ona je prava jesenska carica vitamina, a s obzirom da je prepuna kalija idealna je namirnica u vrijeme prehlada jer je kalij izuzetno dobro protuupalno sredstvo i i uopće odličan podizač imuniteta. I zato ga nikako ne bismo smjeli zanemariti u svojoj prehrani.

A ako ne znate više što napraviti s njim, donosimo vam recept za doista slasne popečke s karfiolom i sirom.

Ako ne vjerujete pričama, vjerujte brojkama, i već si danas priuštite slasnu večeru.

Sastojci:

oko 350 grama karfiola

300 grama krumpira – oguljen i narezan na četiri kriške

2 velike glavice luka - prepolovljene

1 i pol žličica maslinovog ulja

50 grama tvrdog, topljivog sira – narezanog na kockice

Pola žličice svježe narezanog timijana

Pola žličice soli

Pola žličice papra

1 jaje – razmućeno

Pola šalice krušnih mrvica

2 velike žlice parmezana

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

U nauljeni protvan stavite karfiol, krumpir i luk te pecite oko 35 minute. Usred pečenja malo promiješajte. Kada je dovoljno pečeno izmiksajte sve i ostavite da se malo ohladi kako bi mogli dalje miješati rukama. Ubacite sve začine, dodajte razmućeno jaje i tvrdi sir narezan na manje kockice.

Zamijesite smjesu za popečke.

Krušnim mrvicama dodajte parmezan i u to „panirajte“ popečke prije pečenja.

Kada ste ih ispanirali stavite ih na plitki lim s papirom za pečenje i pecite ih još 25 minuta, također na temperaturi od 200 stupnjeva.

Poslužite uz salatu i umak po želji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.