Foto: 123rf
GRILANA piletina, posebno pileća prsa, jako su ukusno i zdravo jelo, ali ako je jedete često vjerujemo da vam taj slasni specijalitet već pomalo izlazi na uši. Možda je stoga vrijeme da malo oplemenite svoje recepte, ovim pogotovo.
Recept je nedavno iznjedrio na jednom američkom kulinarskom showu, točnije showu The Kitchen s Food Networka, a odala ga je meksičko-američka šefica kuhinje Marcela Valladolid. Poanta je naravno u ukusnoj marinadi koja pileća prsa pretvara u savršenstvo koje se doslovno topi u ustima. A o zdravlju da i ne govorimo.
Treba vam stoga:
1/3 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 češnja češnjaka, usitnjena
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
2 žlice svježeg peršina
2 žlice korijendera
1 žličica svježeg timijana
1/2 žličice svježeg origana
1 žličica svježeg ružmarina
3 žlice soka od limuna
1 žlica limunove korice
4 komada pilećih prsa - otkoštena i narezana na tanje komade.
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke (osim piletine) u vrećici za zamrzavanje, a potom dodajte piletinu i dobro je "uronite" u začine da se ravnomjerno zalijepe na meso.
Vrećicu zatvorite i ostavite u hladnjaku da se piletina marinira barem 2-3 sata prije pečenja (idelna za večeru).
Grill ili grill tavu dobro zagrijte te samo malo premažite uljem, čisto da se zasjaji.
Prsa pecite oko 2-3 minute sa svake strane.
I naravno, poslužite uz prilog po želji te uživajte u prsima čiji će vas okus, vjerujemo, oduševiti!