Profesionalna maratonka svoju snagu crpi iz ovog super moćnog proteinskog smoothieja

Foto: 123rf

KADA vam kažu da se nećete moći zasiti i napuniti energijom iz hrane koju pijete, a ne žvaćete - ova će vas profesionalna maratonka razuvjeriti upravo ovim receptom. Riječ je o smoothijeju koji, kako ona kaže, vraća snagu, diže energiju i usput zadovoljava vaša nepca koja žude za savršenim, slatkastim okusom.

Govorimo o receptu za super energetski smoothie s kojim je ova maratonka, Neely Spence Gracey (jedina Amerikanka koja je završila lanjski bostonski maraton među prvih 10 te nanizala mnoga druga dostignuća u trčanju na duge staze), ušetala na intervju za Pop Sugar Fitness. Vidno izmorena od treninga popila je svoj smoothie i naočigled se oporavila pa je tako intervju, uz brojna pitanja o njenoj karijeri, rutini vježbanja i rezultatima skrenuo i na pitanja o prehrani.

"Meni je ova kombinacija zakon, jer me nahrani, digne, a sladak je i zbog toga djeluje kao savršen obrok i desert u jednome", pohvalila se maratonka Neely Spence Gracey. I ne samo to. "Nakon što otrčim utrku", pojasnila je, "ili odradim svoj intenzivan trening, često mi se odmah nakon ne da jesti baš ništa, ali znam da mi organizam žudi za jednom dobrom porcijom nutrijenata pa mi je puno lakše popiti ih nego pojesti. A pun je okusa i proteina."

 

Naravno da je na kraju s javnosti podijelila i recept, pa ako vas zanima što je to toliko moćno u ovom smoothieju, nastavite čitati.


Treba vam:

1 manji kuhani slatki batat krumpir
1/2 šalice Grčkog jogurta ili svježeg sira
6 kockica leda
1 žlica proteina u prahu (Neely koristi Osmo Med Spice Protein Powder)
1/2 žličice Pumpkin pie začina (Amerikanci imaju gotove začine za sve, a u ove ide: mljeveni cimet, klinčić, muškatni oraščić i malo više mljevenog đumbira)
1/4 šalice vode ili mlijeka po vlastitom izboru
Stevia ili zaslađivač po ukusu

Priprema

Pomiješajte sve sastojke, a na vrh naknadno stavite što želite - orašaste plodove, kokos, granolu, bobičasto voće i sl.

Iz ove porcije dobit ćete oko 300 kalorija; oko 27 grama proteina (ovisno i čime ste ga "ukrasili"; 39 grama ugljikohidrata te 3,4 grama masti.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.