Ovoj slatkoj piti nećete morati odolijevati

Screenshot: YouTube

JEDE li vam se nešto slatko, zašto odolijevati žudnji kad možete pojesti nešto zdravo.

Toga barem ne nedostaje na tržištu, a možete iskoristiti popodne i napraviti pitu koju ne morate peći, što je dodatan razlog da u njoj uživate.

Recept za slasnu pitu od maslaca od kikirikija pronašli smo na blogu chocolatecoveredkatie.com.

Podloga:

2 žlice kakaa
pola šalice orašastih plodova (orasi, bademi ili lješnjaci, moguće i kombinirati)
pola šalice kokosovog brašna
prstohvat soli
pola šalice usitnjenih datulja (možete zamijeniti sušenim smokvama ili šljivama, u tom slučaju dodajte 1 žlicu vode)

Sastojke sjedinite i samo utisnite prstima na dno okruglog lima za kolače. Smjesa će biti rastresita, no tako i treba biti. Ostavite je da se malo stisne u hladnjaku prije nego joj dodate smjesu.

Smjesa:


350 grama tofua
1 i pol žličica kakaa
250 grama namrvljene tamne čokolade
1 velika žlica ekstrakta vanilije
2 velike žlice mlijeka po izboru
malo soli
2-3 žlice javorovog javorova ili drugog zaslađivača po izboru
pakiranje maslaca od kikirikija

Priprema:

Odvojite trećinu pripremljenog maslaca od kikirikija te dio namrvljene čokolade kako bi njime premazali, odnosno dekorirali ovu ukusnu pitu.

Pažljivo otopite čokoladu, bilo na pećnici ili u mikrovalnoj pećnici te je ubacite s ostalim namirnicama u blender ili uz pomoć miksera sjedinite sve namirnice dok smjesa ne postane jednolična i glatka.

Prebacite je na pripremljenu podlogu, poravnajte je i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne prije nego ćete je dekorirati ostatkom maslaca i čokolade.

Dobar tek!
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.