Screenshot: YouTube
Podloga:
2 žlice kakaa
pola šalice orašastih plodova (orasi, bademi ili lješnjaci, moguće i kombinirati)
pola šalice kokosovog brašna
prstohvat soli
pola šalice usitnjenih datulja (možete zamijeniti sušenim smokvama ili šljivama, u tom slučaju dodajte 1 žlicu vode)
Sastojke sjedinite i samo utisnite prstima na dno okruglog lima za kolače. Smjesa će biti rastresita, no tako i treba biti. Ostavite je da se malo stisne u hladnjaku prije nego joj dodate smjesu.
Smjesa:
350 grama tofua
1 i pol žličica kakaa
250 grama namrvljene tamne čokolade
1 velika žlica ekstrakta vanilije
2 velike žlice mlijeka po izboru
malo soli
2-3 žlice javorovog javorova ili drugog zaslađivača po izboru
pakiranje maslaca od kikirikija
Priprema:
Odvojite trećinu pripremljenog maslaca od kikirikija te dio namrvljene čokolade kako bi njime premazali, odnosno dekorirali ovu ukusnu pitu.
Pažljivo otopite čokoladu, bilo na pećnici ili u mikrovalnoj pećnici te je ubacite s ostalim namirnicama u blender ili uz pomoć miksera sjedinite sve namirnice dok smjesa ne postane jednolična i glatka.
Prebacite je na pripremljenu podlogu, poravnajte je i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne prije nego ćete je dekorirati ostatkom maslaca i čokolade.
Dobar tek!