Ovo je sigurno umjetna guza - to samo botox može napraviti. Ili ne?

Foto: Instagram 

KADA ugledate ogromnu čvrstu, oblu guzu tako popularnu ovih dana, svi će odmahnuti rukom i reći samo jedno - to je umjetno. To je botox. Nema šanse da netko ima ovakvu prirodno dupe! 

Rijetki su oni koji su savršeno svjesni da se s trudom i radom zaista može postići sve, pa čak i da ovakve sitne "nikakve" guze ona naraste do zavidnih mjera. S vježbom i uz pravu prehranu. Dokaz je Abby Pollock, 23-godišnja Kanađanka, relativno nova zaljubljenica u fitness koja je prije samo tri godine doslovno bila na rubu i anoreksije i bulimije, a sada izgleda zdravo, čilo i toliko snažno. 

Njena je priča prava priča o uspjehu i dokaz da nije baš za sve zaslužan taj botox jer danas ljudi radija provale tako nešto nego da se zapitaju o stvarnim mogućnostima našeg tijela i naših mišića. 

Uostalom, svi mi imamo pravo na promjenu i ako imamo dovoljno snage i volje - promijenit ćemo sve što želimo. 

U 2012. godini Abby je prolazila gadne emocionalne krize, obiteljsku tragediju i imala je vrlo lošu sliku o sebi samoj. No za razliku od mnogih koji svoju depresiju liječe hranom, ona je otišla u skroz drugom smjeru. Jela je doslovno tek toliko da može preživjeti - katkad i puno manje od 1000 kalorija na dan. 

U 2013. godini malo se trgnula, shvativši da je bilo dosta da od sebe radi toliku žrtvu te na kraju pati samo i jedino ona. Konačno je potražila pomoć, a prvo što je morala napraviti sama - trebala je početi jesti više. Odredili su još minimalno 2.000 potrebnih kalorija u danu na način da jede doslovno sve što poželi.  

S vremenom se malo počela popunjavati, ali ni tada nije bila zadovoljna sobom, sve dok nije konačno počela i vježbati. I tu su se dogodili prijelomni trenuci - jer više nije bila važna samo njena linija - shvatila je koliko joj je važno podići svoju fizičku, ali i mentalnu svijest o samoj sebi. Koliko je bilo važno da naraste u svojim očima, da napumpa svoje samopouzdanje, a kako se godina fokusirala samo na to da jede što manje, sada je morala okrenuti sve da bi postigla ono što su joj nametnuli. I shvatila je i sama da hrana više nije njen neprijatelj, već saveznik. Svaki joj je obrok sada dao mogućnost da bude jača, da izdrži trening i dan jača - i fizički i mentalno. 

Stručni tim odredio joj je i fitness rutinu koja je u samom početku bila naporna, ali ne toliko kao danas. Ispočetka je trenirala cardio do dva sata dnevno, svaki dan, polagano, da bi se već nakon izvjesnog vremena prebacila na kraće, ali intenzivnije treninge - nekoliko puta tjedno te je u rutinu uvela i treninge s većim opterećenjima, također nekoliko puta tjedno. 

 

Promjena koju je primjećivala na svom tijelu bila je itekako vidljiva, zapanjujuća, iz njenog kuta gledišta - tome se zaista nije nadala. I tako je krenula još jače, znajući da je hrana na njenoj strani i da se radom mogu postići izvanredni rezultati zbog kojih danas doslovno pršti od energije i samopouzdanja. I naravno - ne staje. 

Danas Abby vježba 4 puta tjedno po sat vremena. Jedan je dan posvećena vježbama za trup, leđa i ruke, drugi dan vježbama za ramena i tricepse, a dva puta tjedno odrađuje trening za donji dio tijela vježbajući klasične vježbe - čučnjeve s utezima, mrtvo dizanje, propadanja, iskorak s utezima i mnoge druge. 

Što se pak jela tiče - u prosjeku jede 4 obroka dnevno. Jutro počinje visokoproteinskim namirnicama kao što su jaja, puretina i povrće. Za međuobrok se najede voća i povrća, ako osjeti glad ili želju za slatkim pojede malo čokolade ili zobene pahuljice s čokoladom, popije kakao zaslađen stevijom ili popije malo bademovog mlijeka. Za ručak obično pojede tjesteninu s puretinom, piletinom i puno povrća, nekada jede sir s umacima, prije treninga popije malo bademovog mlijeka, a nakon treninga, rutina - zdravi proteinski sladoled kojeg radi sama od smrznutih banana, bademovog mlijeka i proteina u prahu.  

Ali danas joj sve to predstavlja vrhunski užitak jer ne samo da se osjeća savršeno u svojoj koži - promjene koje vidi na svom tijelu prava su nagrada zbog koje više nikada ne bi pomislila da joj je hrana neprijatelj. 

Jer ovo što vidite na njoj daleko je od botoxa - ovo je prava priroda uz malo svakodnevnog truda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.