Foto: 123rf
NEUPITNA je njegova nutritivna vrijednost, neupitno je i koliko je karfiol odličan saveznik u mršavljenju i balansiranoj prehrani uopće, no - da - postoje ljudi koji ga jednostavno ne vole zbog njegovog prilično bezličnog okusa. Ako je to jedini razlog zašto ga ne konzumirate češće, smijemo li vas onda podsjetiti na začine? One koji će od običnog karfiola napraviti jelo kao što su primjerice svima omiljena začinjena pileća krilca?
Jer dobra kombinacija začina od svakog jela može napraviti - omiljeno jelo. Ne sumnjajte nego probajte:
Treba vam:
1 srednje veliki karfiol
Prstohvat soli
3 žlice ekstra djevičanskog ulja
1 žlica suhog kvasca
2 žlice Tabasco umaka
1 žlica mljevene ljute paprike
2 veće vrećice za zamrzavanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva
Karfiol operite i odvojite svaki "cvijet". Stavite sve u vrećicu, ubaciti sol i maslinovo ulje te sadržaj dobro protresite da se svaki cvijet lijepo naulji.
Sve istresite u lim za pečenje i od gode posipajte suhim kvascem.
Pecite oko 15 minuta ili dok lijepo ne porumene, a potom opet sve prebacite u vrećice, dodajte Tabasco i papriku te još dobro protresite da se sve fino pomiješa.
Jelo doslovno iz vrećice prebacite na tanjur i poslužite uz svježu zelenu salatu.
Još uvijek mislite da je karfiol bezličan i dosadan? Uz ovaj recept sigurno ne.