Riba je niskokalorična, visokoproteinska hrana prepuna hranjivih tvari, no mnogi je ne jedu dovoljno. Preporuka je konzumirati dvije porcije ribe ili plodova mora tjedno, a postoje brojne opcije koje nam mogu pomoći da ostvarimo taj cilj.
Najzdravijom ribom, na temelju dostupnosti i hranjivosti, smatraju se sardine. Konzervirane srdele pune su omega-3 masnih kiselina koje pomažu u smanjenju upale i povezuju se sa smanjenim rizikom od depresije, razvoja srčanih bolesti i moždanog udara.
Konzervirane sardine također su pune kalcija - jedna porcija ima otprilike onoliko minerala koliko i čaša mlijeka. Također, značajan su izvor vitamina D koji pomaže u apsorpciji kalcija.
Zbog svega toga, sardine su nadmašile lososa, piše Today. Kao ostale zdrave vrste ribe izdvajaju se losos, pastrva, iverak, tuna, bakalar, brancin i inćuni, a ljubitelji plodova mora mogu birati između dagnji, škampa, Jakobovih kapica i rakova.