Foto: 123rf
GOTOVO da ne postoji sportaš koji u svoje obroke ne uključi adekvatne količine proteina.
Proteini u umaku od proteina pravo je fitness jelo iz razloga što osim proteina te izrazito male količine ugljikohidrata još jedino sadrži sadrži savršen okus i kremastu teksturu.
GOTOVO da ne postoji sportaš koji u svoje obroke ne uključi adekvatne količine proteina.
Proteini u umaku od proteina pravo je fitness jelo iz razloga što osim proteina te izrazito male količine ugljikohidrata još jedino sadrži sadrži savršen okus i kremastu teksturu.
Sastojci:
200 g fileta pilećih prsa
250 g posnog sira
30 g svježe paprike
30 g poriluka
2 češnja češnjaka
sok od pola limuna
pola čajne žlice gustina
2 prstohvata kopra
2 prstohvata papra
2 prstohvata soli
Priprema:
1. Na tavi, čije dno prekrijte s malo vode, pecite pileće filete u trajanju od od 10 min
2. Na sitne komadiće nasjeckajte papriku i poriluk
3. Štapnim mikserom izmiksajte posni sir, 1 dcl vode, sok od limuna, protisnuti češnjak i začine
4. U tavi, u kojoj ste prethodno ispekli pileće filete, na laganoj vatri u trajanju od 12 min kuhajte bijeli umak s nasjeckanom paprikom i porilukom
5. Gustin razmutite s 2 jušne žlice vode
6. Pred kraj kuhanja umaka pojačajte vatru i dodajte gustin te nastavite kuhajte dok umak ne zakipi, nakon čega u tavu vratite pečene pileće filete
Za prilog preporučujemo kuhani krumpir te salatu od svježeg povrća.
Dobar tek!