Čvrst trbuh bez trbušnjaka? Itekako je moguće

Foto: Instagram

APSOLUTNO ne, ne i sto puta ne.

Većini ljudi cilj je imati čvrst i ravan trbuh, a nekima i pločice, no često se misli kako je za to potrebno raditi trbušnjake svaki dan.

Pa da jednom za sva vremena riješimo ovu dilemu: jake trbušne mišiće možete imati i bez ijednog trbušnjaka, fokusirajući se na vježbe poput čučnjeva s bučicama, prednjih iskoraka s njima, sklekova, ali i stabilizirajućih vježbi.

Vježbanje trbušnih mišića baš svaki dan može zapravo dovesti i do problema, kao što su oni povezani s držanjem tijela jer time mišići postaju kraći i zavrnuti. Osim toga, trbušnjaci nisu vježba kojom možete skloniti salo s trbuha.

Općenito, fokusiranjem na određeni dio tijela s određenim vježbama nikad nećete otkloniti salo s tog dijela tijela. Pločice na trbuhu zahtijevaju nisku razinu tjelesne masti, a tu vam trbušnjaci neće previše pomoći. Umjesto toga, fokusirajte se na jezgru mišića te kvalitetne i zdrave obroke.

Dakle, zaključak priče je sljedeći: svakodnevni trbušnjaci su neučinkoviti. Na trbušnjacima je puno bolje raditi intenzivnije 2-3 puta tjedno, a ne svaki dan jer će bolje reagirati na rjeđe treninge, a nipošto nemojte zaboraviti vježbe koje zahtijevaju čvrst i stisnut trbuh, a da možda mislite da vam to neće pomoći. Takve su vježba najučinkovitije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.