Četiri neželjene posljedice koje se mogu javiti ako jedemo previše kruha

Foto: Shutterstock

IAKO je to vrlo dostupna i popularna namirnica bez koje kod većine ljudi ne prolazi gotovo nijedan obrok, liječnici upozoravaju kako pretjerana konzumacija kruha može dovesti do nekoliko neželjenih posljedica po naše zdravlje, prenosi Medical News Today.

Debljanje

Visoki unos jednostavnih ugljikohidrata, poput prethodno pripremljenog bijelog kruha, prvenstveno može dovesti do nakupljanja kilograma, odnosno neželjenog debljanja.

Povećani rizik od dijabetesa

Isto tako, stručnjaci upozoravaju kako pretjerivanje s konzumacijom kruha dovodi do povećanog rizika od dijabetesa. Naime, hrana koja sadrži ugljikohidrate, poput kruha, uzrokuje porast šećera u krvi. Visoke razine šećera u krvi mogu dovesti do još štetnijih ishoda poput bolesti srca, gubitka vida i bolesti bubrega, zbog čega je ključno održavati razinu šećera u krvi pod kontrolom.

Problemi s kožom

Osim debljanja i većeg rizika od dijabetesa, ako jedemo previše kruha, mogli bismo imati problema sa zdravljem naše kože. Istraživači su otkrili da unos hrane s visokim glikemijskim indeksom, što je i sam bijeli kruh, pogoršava stanje naše kože, dovodi do nastanka prištića ili akni.

Zatvor

Problemi s probavom još su jedna nuspojava pretjerane konzumacije kruha. Kako objašnjavaju liječnici, zbog nedovoljnog unosa vlakana može doći do poremećaja u radu probavnog sustava što, između ostaloga, rezultira zatvorom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.