40 posto žena bira krivi grudnjak za trening, otkrilo je istraživanje

Foto: 123RF

SPORTSKI grudnjak najvažniji je odjevni komad za žene koje vježbaju.

Ipak, čak 40 posto žena u Australiji ne nosi sportski grudnjak dok treniraju, pokazalo je istraživanje. Razlog tomu je, smatraju znanstvenici, činjenica da 43 posto žena nije svjesno koliko nenošenje grudnjaka može pridonijeti oštećenju mekog tkiva, a koje kasnije može rezultirati obješenim grudima.

Daily Mail piše kako je većina žena svjesna svojih prsa tijekom tjelovježbe jer se bez grudnjaka osjećaju nelagodno i bolno. Bez obzira na to, ne razumiju što se događa s mekim tkivom i nježnim Cooperovim ligamentima u grudima ako ne nose ispravan grudnjak.

''Žene su svjesne potreba kada je u pitanju oprema poput obuće i odjeće za različite vrste sportova, ali moraju znati i koliko je važno odabrati ispravan grudnjak kako bi se prevenirala oštećenja'', kaže dizajnerica Adele Kershaw.

Bilo da ste odlučili trenirati jogu, pilates ili dizati utege, ispravan grudnjak će poboljšati vašu izvedbu, smanjiti poskakivanje grudiju i povećati udobnost.

''Grudi se kreću različito, ovisno o sportu ili aktivnosti kojom se žena bavi'', dodaje Kershaw.

U sklopu istraživanja 76 posto žena je priznalo da nosi isti grudnjak, bez obzira na to kakvom se aktivnošću bave.

''Žene treba informirati o važnosti nošenja pravog grudnjaka koji će njihovim grudima pružiti odgovarajuću potporu. Treba ih ohrabriti da im grudi budu prioritet kada odabiru odjeću za sportske aktivnosti'', poručila je Kershaw.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.