Niki Lauda tvrdio je da je ovaj film gotovo savršen

Screenshot: YouTube

Trostruki svjetski prvak u Formuli 1, Niki Lauda, preminuo je 2019. godine u 70. godini. Za života bio je primjer osobe i sportaša koji nikad ne odustaje, čak i kad su izgledi debelo protiv njega.

Zadivio je svijet kad se šest tjedana nakon kobne nesreće u Nürburgringu vratio u svoj bolid. Šest godina prije njegove smrti, izašao je film Utrka života koji je ispričao priču o Laudinom rivalstvu s Jamesom Huntom te se dotaknuo nesreće i posljedica tijekom sezone 1976. Hunt je te godine osvojio naslov prvaka, što mu je na kraju bio i jedini u karijeri.

Film je bio 80% točan, prema Laudinim riječima

Daniel Brühl glumio je Laudu, dok je Hunta utjelovio Chris Hemsworth. Mnogi sportski fanovi smatraju kako je ovo jedan od najboljih trkaćih filmova ikad snimljenih, ako ne i najbolji. Čak je i sam Lauda bio iznimno zadovoljan rezultatom.

"Film je 80% točan, što se tiče događaja te godine. Neke su stvari malo holivudski napravljene, ali općenito, stvarno mi se svidio. Najbolji dio filma je završetak kad razgovaram s Jamesom. On se odlazi zabavljati, a ja se vraćam na pripreme u Ferrari. Prijateljstvo koje smo imali na početku, zatim ga izgubili u jednom trenutku i opet ga vratili na kraju filma, prava je istina", rekao je Lauda 2017. u razgovoru s Grahamom Bensingerom.

Utrka života na Rotten Tomatoesu ima 88% ocjenu kod kritičara i publike. Na veliku žalost mnogih fanova, film nije dobio nominacije za Oscara 2014. godine, no zato je osvojio BAFTA nagradu za najbolju montažu te zaradio dvije nominacije za Zlatni globus.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.