Legendarne uloge koje su zamalo odigrali drugi glumci

Foto: Press

ZA ODREĐENE uloge teško je zamisliti da ih netko drugi glumi. Međutim, u pojedinim slučajevima producenti i redatelji razmatrali su da određenog lika glumi sasvim druga slavna osoba ili je određeni glumac bio na audiciji za legendarnu ulogu, ali nije prošao selekciju.

Možete li zamisliti da netko drugi glumi Jacka u Titanicu ili Hagrida u filmovima o Harryju Potteru? To se zamalo dogodilo. Evo koji slavni glumci su razmatrani za legendarne uloge koje su naposljetku pripale nekome drugome.

Josh Hartnett kao Loki

Josh Hartnett trebao je glumiti Lokija u prvom filmu o Thoru. Više puta se susreo s redateljem i bio je među najboljim kandidatima. Međutim, ulogu negativca preuzeo je Tom Hiddleston. 

Robin Williams kao Hagrid

Kada je objavljeno da će knjige o Harryju Potteru dobiti filmove, Robin Williams ponudio je redatelju da glumi Hagrida. No odbijen je jer je odlučeno da glumci moraju biti Britanci. Spisateljica je smatrala da je Robbie Coltrane savršen za ulogu jer je bio simpatičan i zabavan.

Henry Cavill kao James Bond

Tijekom odabira Jamesa Bonda za film Casino Royale ukupno 200 imena je razmatrano za tu ulogu. Među njima je bio i Henry Cavill. Međutim, u to vrijeme Cavill je bio mlad pa ga nisu uzeli, a sam je rekao da mu redatelj nije dao ulogu jer nije bio u formi.

Liam Hemsworth kao Thor

Chris Hemsworth nije bio prvi izbor za ulogu Thora iako je bio zainteresiran za lik. Njegov mlađi brat Liam bio je na audiciji za ulogu i zamalo ju je dobio, ali nešto je na kraju iskrsnulo. Nakon nekoliko uspona i padova Chris je izabran za ulogu Thora.

Lily Collins kao Jenny

Lily Collins priznala je da je željela ulogu Jenny u seriji Gossip Girl. Bila je na kastingu i nadala se da će dobiti ulogu. Do tada je glumila samo u filmovima i to bi bila njezina prva uloga u TV seriji. Na kraju je ulogu dobila Taylor Momsen.

Matthew McConaughey kao Jack

McConaughey je u jednom intervjuu rekao da je bio na audiciji za ulogu Jacka u filmu Titanic. Winslet je potvrdila da se fantastično provela s njim na audiciji, no ta je legendarna uloga na kraju pripala Leonardu DiCapriju.

Jennifer Lawrence kao Bella

Jennifer je htjela utjeloviti Bellu Swan u Sumraku, no redatelj je odabrao Kristen Stewart nakon što ju je vidio u filmu Into the Wild i uvjerio se da je savršena za tu ulogu. Lawrence je poslije priznala da joj je drago što nije dobila tu ulogu jer ne bi voljela imati pozornost medija i publike kakvu je Stewart imala nakon objave filma.

Ryan Gosling kao Stephen Strange

Tijekom odabira glumaca za prvi film Doctor Strange Ryan Gosling sastao se s producentima na audiciji za glavnu ulogu. Na kraju su odabrali Benedicta Cumberbatcha jer su ga već bili razmatrali. Čak su morali i promijeniti raspored snimanja kako bi glumac bio dio projekta.

Jodie Foster kao princeza Leia

Prilikom odabira glumačke postave za film Star Wars producenti su Jodie Foster ponudili ulogu princeze Leije. Ulogu nije prihvatila zbog drugih obveza pa su na kraju odabrali Carrie Fisher.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.