VIDEO Novi Qashqai ima puno više od osvježenog izgleda

Foto: Nissan

NISSAN je jučer predstavio novu generaciju jednog od svojih bestselera, kojeg je do danas prodano više od 13 milijuna primjeraka.
Osim dizajnerskih promjena na vanjštini i u interijeru, treba naglasiti kako je novi Qashqai prvo vozilo u Nissanovoj ponudi za europsko tržište koje dolazi opremljeno Google uslugama, čime povezanost digitalnog života kupaca i njihova vozila diže na potpuno novu razinu.

Sve o novom Nissanu Qashqai pročitajte OVDJE

U novom je Qashqaiju dostupna usluga Google Maps: nakon što se prijave sa svojim korisničkim podacima za Google, kupci mogu pristupiti omiljenim odredištima i znamenitostima. Na taj je način smanjena potreba za upotrebom pametnog telefona u vožnji i ovisnost o mobilnoj mreži.

 

Funkcija bežičnog ažuriranja stavlja na raspolaganje najnovije kartografske informacije, a usluga Google Assistant omogućuje da, služeći se glasovnim naredbama, vozač zatraži pomoć tijekom vožnje. Na primjer, vozači samo trebaju izgovoriti "Hej, Google" kako bi upravljali sustavom prozračivanja, grijanim sjedalima, funkcijama vjetrobranskog stakla ili zatražili upute do sljedećeg odredišta.

Osim toga, vozači mogu telefonirati i slušati glasovne upute bez skretanja pogleda s ceste. Jednako tako mogu pristupiti ekosustavu aplikacija dostupnih u internetskoj trgovini Google Play. 

Također, znatno su poboljšane usluge Nissan Connected Services. Primjerice, upozoravaju vas ako zaboravite zaključati vozilo ili ako u roku od jedne minute od gašenja motora ne zatvorite prozore. Kupci mogu zatvoriti prozore i zaključati vozilo u namjenskoj aplikaciji za pametni telefon, a ona će ih upozoriti u slučaju zloupotrebe ili vuče vozila.

U slučaju sumnje na krađu, vozilo je moguće imobilizirati u suradnji s Nissanovim pružateljem usluge treće strane, o čemu se po potrebi obavještava i policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.