Toyota potvrdila motorizaciju za FT-86

JAPANSKI je proizvođač napokon potvrdio kako će produkcijsku izvedbu konceptnog modela FT-86 pokretati Subaruov 2,0-litreni 4-cilindrični Boxer motor.

Isti će pogonski stroj pokretati i Subaruovu izvedbu ovog modela. Naime, ova dva proizvođača zajedničkim snagama rade na njegovom razvoju.

S motorom će biti uparen 6-stupanjski ručni mjenjač te diferencijal s blokadom. U opcijskoj će se opremi nalaziti automatski 6-stupanjski mjenjač s ručicama na upravljaču.

Za sada nije poznato koliku će snagu i okretni moment razvijati, a pretpostavlja se kako je sposoban isporučivati između i do 300 KS. Drugim riječima, nagađa se kako će u ponudi biti slabija atmosferska i snažnija turbo izvedba. Nadalje, vjerojatno je i kako će kupcima biti ponuđene izvedbe s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača.

Sve će ove verzije, odnosno njihova dostupnost najvjerojatnije ovisiti prvenstveno o interesu na pojedinim tržištima. Isprva bi pak trebale biti dostupne jeftinije verzije jer su u najavi ovih modela i Toyota i Subaru naglašavali kako će se raditi o "pristupačnom sportskom coupeu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.