Mazda patentirala novi logo

Foto: Mazda

I MAZDA je podlegla aktualnim trendovima. 

Većina automobilskih marka je već odradila prilagodbu novim sredstvima komunikacije, pa su ulaskom u digitalno doba bitno pojednostavile svoje logotipe. Nerijetko su se uklanjale nijanse, linije i obline stvarane desetljećima, a zadržavali tek obrisi. 

Isto je napravila i Mazda. Ne samo da je prepoznatljiv logotip izgubio trodimenzionalni izgled već se i sveo na beživotan obris. Krajnje pojednostavljen amblem već je prijavljen patentnom uredu i zaštićen.

Dobra je vijest da je sam oblik loga u potpunosti zadržan. Podsjetimo, zadnji put je logo moderniziran 1997. godine i od tada se nije mijenjao ni milimetra. 

Ipak, još uvijek nije u potpunosti jasno hoće li Mazda koristiti novi logo na svim modelima ili se radi o ograničenoj upotrebi. Naime, neki izvori tvrde da se radi o amblemu koji je prilagođen upotrebi na električnim modelima, i to onima za kinesko tržište. Najbolji primjer za to je Arata, SUV model koji je debitirao ovog travnja na autosalonu Auto China u Pekingu. U tom slučaju se radi o krajnje pojednostavljenom i osvijetljenom Mazdinom amblemu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.