I Peugeot 5008 je osvježen, evo što je novo

Foto: Peugeot

NISMO morali dugo čekati da iz Peugeota obavijeste kako su nakon 3008 odlučili osvježiti i veći 5008. 

Promjene idu u istom smjeru pa tako donose novosti identične onima na 3008. Sprijeda su to nova svjetla s novim LED potpisom te maska hladnjaka bez okvira, dok su straga svjetla također u LED tehnologiji, i to sa zatamnjenim pokrovom. 

U kabini je najveća novost zadnja generacija i-Cockpit sučelja s 10-inčnim infotainmentom i 12,3-inčnom pločom s instrumentima. Također, glavne funkcije se sada podešavaju putem tzv. klavirskih tipki. 

Bogatija je i oprema. Uz dostupnost Nappa kože tu su i night vision sustav, adaptivni tempomat sa stani/kreni funkcijom i sl. Na središnjoj konzoli, svi motori s unutarnjim izgaranjem opremljeni s automatskim mjenjačem, a odsada u serijskoj opremi imaju komandu za odabir načina vožnje koja omogućuje vozaču odabir između tri načina vožnje: Normal, Sport i Eco. 

Četiri motora su u gami. Start u pokretačkom smislu čini maleni 1.2 trocilindraš sa 130 KS, a prati ga 1.6 benzinac sa 180 KS. U igri ostaju i dizelaši, 1.5 sa 130 KS i 2.0 sa 177 KS.

Cijene i detaljnije informacije bit će objavljene do kraja godine kada će prvi primjerci krenuti na put do hrvatskih salona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.