Aston Martin Rapide S od 558 KS

Aston Martin službeno je predstavio novi Rapide S, atraktivnu 4-vratnu limuzinu čija 'S' oznaka daje do znanja kako se radi o modelu povećane snage.

 S izvedbu pogoni atmosferski, 5,9-litreni V12 motor od 558 KS. U odnosu na prethodnu verziju, to je povećanje od čak 81 KS, a okretni je moment povećan sa 600 na 620 Nm.

Zahvaljujući ovim izmjenama, osvježeni Rapide postiže brzinu od 100 km/h za 4,9 sekundi te je tako 0,3 sekunde brži od prethodnika. Krajnja brzina iznosi vrtoglavih 306 km/h. Iako ima više snage, Rapide S troši manje goriva (14.1l/100km) i emitira manje CO2 (332g/km).

Dizajn vozila nije se znatnije mijenjao, no mogu se primijetiti donekle prepravljena prednja rešetka i stražnji spojler. Kupci opcionalno mogu odabrati tzv. karbonski paket koji uključuje prednji spliter, okvire stražnjih svjetala, stražnji difuzor i kućišta retrovizora od ugljičnih vlakana.

U unutrašnjosti putničke kabine nalazimo detalje u piano crnoj boji i opcionalne Duotone kožne presvlake u crveno-crnoj kombinaciji. Spuštanjem stražnjih sjedala stvara se prtljažni prostor od impresivnih 900 litara. Od zanimljivih dodataka ističu se multimedijski sustav s ekranima za stražnja sjedala te kamera za vožnju unatrag. Prodaja kreće sljedećeg mjeseca, a cijena će se kretati oko 178.000 eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.