Anina seksi kuhinja: Brzi rižoto s pršutom i mousse od limuna
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas odabrale ukusni i osvježavajući mousse od limuna s grčkim jogurtom te brzi rižoto s pršutom i gljivama. Isprobajte naše omiljene recepte i uživajte u vikendu. Dobar tek!
Rižoto s pršutom i rikulom
Potrebno:
50 dag riže za rižoto
2 glavice crvenog luka
4 režnja češnjaka
pršut
vrganji
1 dl bijelog vina
10 dkg svježe rikule
10 dkg svježe rajčice
4 dkg maslaca
4 žlice maslinovog ulja
10 dkg naribanog sira Grana Padano
4 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na maslinovom ulju popržite luk, na njega stavite rižu i malo prodinstajte. Dodajte vino, prodinstajte pa dodajte pršut, vrganje, nasjeckanu rikulu i nasjeckani peršin. Posolite i popaprite po želji. Dinstajte tako da malo po malo dodajete vodu ili povrtni temeljac i pazite da riža ostane al dente. Nekoliko minuta prije kraja dinstanja dodajte na kockice narezanu rajčicu te naribani sir Grana padano. Maknite na stranu pa umiješajte maslac. Promiješajte i ostavite dvije minute da odstoji, a zatim poslužite.
Mousse od limuna
Potrebno:
2 bjelanjka
60 g šećera
prstohvat soli
360 g grčkog jogurta
Tekst se nastavlja ispod oglasa
korica limuna
15 ml limunovog soka
Priprema:
Na pari istucite dva bjelanjka zajedno sa 60g šećera i prstohvatom soli, tako da se šećer rastopi do kraja. Maknite s pare i miksajte dok ne postane čvrsto. U drugoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, koricu limuna i sok od limuna. U mješavinu jogurta umiješajte bjelanjak. Ostavite da se ohladi 2 sata te poslužite s mrvicama keksa.
Pssst! Našu lijepu Anu oblači samo Lisca!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.
Ovo je .
Homepage nacije.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Želite raditi na Indexu? Prijavite se ovdje.
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati